Grip nasıl geçer?

Grip olan bir kişide 39 derece ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, titreme baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtiler ortaya çıkıyor.

Grip belirtileri ve tedavi yöntemleri araştırılan konular arasında yerini aldı. Genellikle kış aylarında ya da sonbahar sonu ilkbahar başında görülen ve mevsimsel olarak adlandırılan grip hastalığının nasıl geçeceği merak ediliyor.

GRİP NASIL GEÇER?

Öncelikle gribe karşı önlem almak için vücut her zaman hijyenik olmalı ve her zaman temiz olmalı. Bilhassa eller her zaman temiz olmalıdır. Grip durumunda ise grip, çoğunlukla virüsler tarafından oluşturulduğu için öncelikli olarak insanların karşılaştığı semptomların tedavi edilmesi ile başlar.

Burun tıkanıklığı var ise burun açıcılar, öksürük varsa balgam söktürücüler, ateş düşürücüler ve ağrı kesiciler ile tedavi uygulanabilir. İştahsızlığın giderilebilmesi için de bol sıvı tüketilmesi gerekmektedir.

Bunun dışında dikkat edilmesi gereken hususlar; bol bol istirahat edilmeli, et ve süt ile beslenilmeli, taze meyve ve sebze yenilmelidir. Hasta, bulunduğu ortamı havalandırmalı, nemlendirmelidir. Sigaradan ve sigara içilen ortamdan uzaklaşmalıdır.