Gözü yaşlı Şehit annesinin feryadı: PKK'nın da içi yansın!

Gara'da terör örgütü PKK tarafından alıkonularak, şehit edilen Astsubay Çavuş Semih Özbey'in annesi Sadiye Özbey, AKŞAM'a konuştu: “İçimin yangını sönmedi, sönmez. Onların da içleri cayır cayır yansın.”

YELDA GÖKDAĞ

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde terör örgütü PKK tarafından şubat ayında şehit edilen 13 vatandaştan Astsubay Çavuş Semih Özbey'in annesi Sadiye Özbey, Anneler Günü'nde AKŞAM'a konuştu. Gözyaşlarını tutamayan anne Özbey, PKK'ya lanet okuyarak duygularını şu sözlerle anlattı:

"Anneler Günü'nde evladım yanımda değil. 6 yıl çok zor zamanlar yaşadık. Oğlumu geri almak için çalmadığım kapı kalmadı. Sağ çıktığı eve şehit döndü. İçim yanıyor. Acım hiç azalmadı. Onların da içleri cayır cayır yansın."

'ÜLKEMİZİ MAHVETTİLER'

"Tek tesellim şehit olması. Cennette olduğunu bilmek yüreğimi ferahlatıyor. Ben Diyarbakır anneleriyle bir aradaydım. PKK'lılar Kürtse çocukları dağa kaçırılan anneler de Kürt'tü. Bunların Kürtlükle bir alakası yok, dertleri başka. Olan bize oldu. HDP'nin umurunda değildik, hâlâ değiliz. Şu güzel ülkemizi mahvettiler. Yanlarına kalmayacak inşallah. Bu ülkeyi bölemeyecekler."

EREN'E ÇİÇEKLİ ZİYARET

Trabzon'da Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, şehit annelerinin Anneler Günü'nü kutladı. Maçka'da, 11 Ağustos 2017'de PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar edip, güvenlik güçlerine yer gösterirken, açılan ateşle şehit olan Eren Bülbül'ün (15) annesi Ayşe Bülbül de, çiçekleri oğlunun kabrine bıraktı. Bülbül, "Eren'im, harçlığı olmadığı için bana Anneler Günü'nde çiçek alıp, getiremezdi; ormanda açan çiçeklerden toplar, getirirdi" dedi.

ANNELER ŞEHİTLERİNE KOŞTU

Anneler Günü için kısıtlamadan muaf tutulan şehit aileleri, evlatlarının mezarlarına çiçek bıraktı. Cebeci Askeri Şehitliği'ne gelen anneler dua etti, duygusal anlar yaşandı.

'ONU YANIMDA HİSSEDİYORUM'

İstanbul'da 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehit edilen Mahmut Eşit'in (45) annesi Berika Eşit (71), Anneler Günü'nde evlat hasreti yaşadığını söyledi. Eşit, "Yatalak ve görme engelli olduğum için mezarına gidemiyorum. Şehidim yanımdadır" dedi.

'ANNE YÜREĞİ SİLAH VE TEHDİTLE SİNDİRİLEMEZ'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, terör örgütü PKK'nın dağa kaçırdığı çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır Anneleri'nin yer aldığı videolu paylaşımla Anneler Günü'nü kutladı. Videoda, annelerinin feryadını duyan 25 genç kız ve erkeğin PKK'dan kaçarak ailelerine geri döndüğü belirtildi. Videoda, "Terörü sadece vuruşarak değil, sevgimizle de bitireceğiz. Hep birlikte..." vurgusu yapıldı. Paylaşımında; annelerin, saflığın, iyiliğin, güzelliğin, huzur ve barışın kaynağı olduğunu vurgulayan Altun, "Silah ve tehditle sindirilemez anne yüreği. Başta şehit annelerimiz olmak üzere Diyarbakır Anneleri'nin ve tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum" ifadesini kullandı.