Göze yeni hayat ışığı 

Çalışma hayatı ve ilerleyen yaş göz içindeki lensleri yıpratarak görme bozukluklarına yol açabiliyor. Gelişen teknolojilerle göz içine lazer sistemiyle yerleştirilen yeni lens teknolojisi yepyeni bir görüş imkanı sağlıyor. 

Kırk yaşından sonra en sık görülen görme problemi presbiyopi yani yakını görememedir. Bu zamanla daha da artarak ilerler ve katarakta kadar gider. Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Göz Hastalıkları Bölümünden Prof. Dr. Ahmet Barış Toprak kısa bir operasyonla bu dertten nasıl kurtulanacağını AKŞAM’a anlattı. 

Vücudumuzdaki tüm hücrelerin belli bir ömrü olduğu gibi gözdeki lens de yaşlandıkça esnekliğini yitirir ve belli bir yaştan sonra yakını görmez hale geliriz. Kataraktın gelişmesi de bu yüzden olur. Lens hücreleri içerisindeki saydam olan proteinler zamanla bozulur ve saydamlıklarını yitirirler. 

Astigmata veda edin

Katarakt cerrahisi dünya en sık yapılan cerrahi işlem ve sonuçları en yüz güldürücü operasyonlardan biri. Bu kapsamda en önemli yenilik ise “ultrasound”! 

“Günümüzde katarakt cerrahisi artık neredeyse refraktif yani “çizdirme” cerrahisi haline geldi” diyen Prof. Dr. Toprak

"Torik dediğimiz ve astigmatizmayı düzelten lensler hastalarımızın cerrahi sonrası daha net görmelerini sağlıyor. Öyle ki astigmatizmayı ortadan kaldıran multifokal torik göz içi lensleriyle de bu sorun kısa sürede çözülebiliyor" dedi.

Saniyede kurtulun! 

Femto saniye lazer yardımlı katarakt cerrahisiyle kataraktan saniyeler içinde kurutulabilirsiniz. Artık Excimer lazer teknolojisiyle sınırlı bir çözümü olan yakını görme problemini ortadan kaldıracak lens modelleri üretildi. Bu sayede hastalarımız hem uzağı hem de yakını görebiliyor.