Görgü tanığı: Saldıranlar manken Daria Kyryliuk ve arkadaşlarıydı

Manken Kyryliuk, beach club'ın güvenlikleri tarafından darp edildiğini iddia etti. Görgü tanıkları ise mankeni yalanladı: “Baran Bey tehdit savurdu, kadınlar şişe fırlatarak taşkınlık çıkardı.”

AA

Çeşme’de 31 Temmuz gecesi erkek arkadaşı Baran Güneş ve arkadaş grubuyla The Beach of Momo’ya giden manken Daria Kyryliuk, çıkışta güvenlik görevlileri tarafından darp edildiğini iddia edip şikayetçi oldu. Birçok kamera kaydını izleyen ekipler, şüphelilerin ifadelerine başvururken, görgü tanıkları da ifadeye çağrıldı. Kyryliuk ile grubunun olay çıkardığını belirten tanık, ifadesinde şunları söyledi: “Beach clup’dan çıktığımda yaşlı bir kadın ve oğlunu gördüm. Oğlan ‘Anneme neden vurdunuz?’ diye söyleniyordu. Kadın, ‘Oğlumu almaya gelmiştim bize laf attılar’ dedi. Ancak vurulduğunu görmedim. Olay çıkaran grubu, beach club içinde de taşkınlık yapmaları nedeniyle hatırladım. Herkesin ‘Baran Bey’ diye seslendiği kişi, ‘Babam Arap şeyhi, bu mekanı da sizi de bitiririm’ diye bağırıyordu. Bu şahıs ve yanındakiler, 3-4 güvenlik görevlisine saldırdı. Yanlarında bulunan 2-3 kadın da şişe fırlattı.” 

UKRAYNA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DEVREDE

Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Anton Geraşçenko, sosyal medya hesabında Krilyuk’un darp edildiği iddiasıyla ilgili, “Objektif, şeffaf ve hızlı bir soruşturma yürütülmesini ve faillerin adalete teslim edilmesini bekliyoruz” dedi. 

KAYMAKAM KARA’NIN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ 

Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara’nın görev yeri değiştirildi. Kaymakam Kara, İçişleri Bakanlığı kararıyla Manisa Vali Yardımcılığına getirildi. Çeşme Kaymakamlığına ise İzmir Vali Yardımcısı Ünal Çakıcı atandı. Çeşme’de fahiş fiyat uygulamaları, sahillerde korona tedbirlerinin uygulanmadığı ve son olarak Ukraynalı mankenin darp iddiasının Kara’nın görev yerinin değiştirilmesinde etkili olduğu öne sürüldü.