Görevden alınan muhtarlar isim listesi İçişleri Bakanlığı Resmi Gazete son dakika!

Görevden alınan muhtarlar isim listesi araştırılıyor. İçişleri Bakanlığı görevden alınan muhtarlar Resmi Gazete son dakika açıklamaları merak ediliyor. İçişleri Bakanlığı, 259 muhtarın terör örgütleriyle iltisakı veya göreviyle bağdaşmayan eylemleri nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla görevinden uzaklaştırıldığını bildirdi. İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ''Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı bulunduğu değerlendirilen, görevin niteliğiyle bağdaşmayan eylemleri olduğu görülen 103 köy muhtarı ile 156 mahalle muhtarı olmak üzere toplam 259 muhtar adli ve/veya idari işlemlerin tekemmülü ve halihazırda yürütmekte oldukları görevin hassasiyeti nedenleriyle haklarında nihai karar verilene kadar görevlerinde kalmalarının doğurabileceği telafisi imkansız sonuçlar dikkate alınarak geçici bir tedbir olarak 442 sayılı Köy Kanunu ve 4541 sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline Dair Kanuna istinaden İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından görevden uzaklaştırılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur'' denildi. Görevden alınan muhtarların isim listesi henüz yayınlanmadı. Yayınlanır yayınlanmaz haberimiz içerisinde yer alacaktır.

Görevden alınan muhtarlar kimler sorusu İçişleri Bakanlığı Resmi Gazete son dakika haberleri araştırılıyor. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı bulunduğu değerlendirilen, görevin niteliğiyle bağdaşmayan eylemleri olduğu görülen 103'ü köy, 156'sı mahalle muhtarı olmak üzere toplam 259 muhtar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından görevlerinden uzaklaştırıldı. Açıklamada, uzaklaştırma kararının, adli ve/veya idari işlemlerin tekemmülü ve halihazırda yürütmekte oldukları görevin hassasiyeti nedenleriyle haklarında nihai karar verilene kadar görevlerinde kalmalarının doğurabileceği telafisi imkansız sonuçlar dikkate alınarak geçici bir tedbir olarak 442 sayılı Köy Kanunu ve 4541 sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline Dair Kanunu'na istinaden verildiği kaydedildi.

259 MUHTAR GÖREVDEN ALINDI

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı bulunduğu değerlendirilen, görevin niteliğiyle bağdaşmayan eylemleri olduğu görülen 103'ü köy, 156'sı mahalle muhtarı olmak üzere toplam 259 muhtar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından görevlerinden uzaklaştırıldı.

Açıklamada, uzaklaştırma kararının, adli ve/veya idari işlemlerin tekemmülü ve halihazırda yürütmekte oldukları görevin hassasiyeti nedenleriyle haklarında nihai karar verilene kadar görevlerinde kalmalarının doğurabileceği telafisi imkansız sonuçlar dikkate alınarak geçici bir tedbir olarak 442 sayılı Köy Kanunu ve 4541 sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline Dair Kanunu'na istinaden verildiği kaydedildi.

İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde PKK ile bağlantısı tespit edilen 635 korucunun görevden uzaklaştırıldığını açıklamıştı.

GÖREVDEN ALINAN MUHTARLAR AÇIKLANDI MI?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada görevden alınan muhtarların isimleri henüz açıklanmadı. Yapılan güncel açıklamalar haberimize eklenecektir.

RESMİ GAZETE ARTIK DİJİTAL!

7 Ekim 1920'de kurulan ve ilk sayısını da 7 Şubat 1921 yılında çıkaran Resmi Gazete, yüzyıllık serüvenin ardından kağıt bölümünü kapattı. 14 Eylül 2018 Cuma günü 130 personele ‘son iş günü' tebliği yapıldı. Bazıları işçi statüsünde olan personel, bu hafta yeni kurumlarına dağıtıldı.

Aylık 2 bin basımı vardı

Bir yandan djital çağa ayak uydurma hazırlıklarını yürüten kurum diğer yandan da basılı gazete sayısını aralıklarla düşürmüştü. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından çıkartılan kararname, yönetmelik, yasa ve genelge gibi kararlar yayınlanan gazete son dönemlerde 2 bin baskı yapıyordu.

Herkesin bir tık uzağında

Resmi Gazete artık sadece dijital olarak hazırlanacak. Bundan sonraki dönemde kullanıcılar gerek bilgisayar ve tabletlerinden gerekse de cep telefonlarından tek bir tıkla Resmi Gazete'nin tüm sayılarına ve içeriklerine ulaşabilecekler.