Gönlü geniş aile! Üçüzlerini büyütüp iki çocuğa daha kucak açtılar

Yaklaşık 20 yıl önce çocukları olmayınca evlat edinmeyi düşünen Meryem ve Yakup Çankaya çifti, üçüz bebek sevinci yaşadı. Öz evlatlarını büyüten Meryem ve Yakup Çankaya çifti, küçük Talha ve Durmuş Azmi'ye de koruyucu aile oldu.

AA

NİĞDE'de 1998 yılında evlenen Meryem ve Yakup Çankaya, çocuk sahibi olamayacaklarını öğrendi. Bir süre tedavi gördükten sonra koruyucu aile olmayı düşünen Çankaya çiftinin, 2001'de tüp bebek yöntemiyle üçüz bebekleri dünyaya geldi. Evlatlarını büyüten çift, koruyucu aile olma fikrini yıllar sonra gerçekleştirdi, iki çocuğa yuvalarını açtı. Üçüzleri ortaokul çağına geldiğinde evlat edinme fikirlerini onlarla da paylaşıp ortak karar aldıklarını söyleyen anne Meryem Çankaya, süreci şu sözlerle anlattı:

TALHA İÇİN ABLA FEDAKÂRLIĞI

"2017'de bir kız çocuğunu evlat edindik. Bir yıl sonra annesi aldı. Daha sonra Talha geldi ama problemi vardı, hiç ses çıkaramıyordu, kaçıyordu. 3.5 yaşındaydı, otizmden şüphelendik, teşhis konulmadı. Konuşmasına yardımcı olsun diye Durmuş Azmi'yi aldık. Kızım, üniversite tercihi yapacağı dönemde Talha'yı tedavi ettirmek için araştırma yapıyorduk. Dil ve konuşma terapistliği diye bir bölüm olduğunu öğrendik. Bu arada kızım da diş hekimliğini istiyordu ve puanı da yetiyordu. Sırf Talha'nın konuşamamasından kızım dil ve konuşma terapistliği bölümünü tercih etti. Şu an Hacettepe Üniversitesi'nde okuyor."

Üçüzler, hayatlarına dokundakları iki küçük kardeşleriyle yakından ilgileniyor

KALP BAĞIYLA KARDEŞİMİZ

SüleymanDemirel Üniversitesi hemşirelik bölümü son sınıf öğrencisi Ahmet Can Çankaya, küçük kardeşleri için şöyle dedi: "Onlar, evimize huzur ve bereket getirdi. Kabullenmekte zorluk yaşamadık."

HER ÇOCUK BİR ŞANSI HAK EDER

Koruyucu aile olmayı herkese tavsiye eden Meryem Çankaya, her çocuğun elinden tutulması, bir şans verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Merhamet, sevgi, her şey daha da katlanarak büyüyor içinizde" dedi. Bir yemek firmasında çalışan baba Yakup Çankaya da "Onlar gelince evimizin neşesi arttı" diye konuştu.