Gölbaşı'nda acı teselli! ''Şehit kızımıza komşu geldik''

15 Temmuz şehidi polis Gülşah Güler'in ailesi Gölbaşı'nda kızlarının şehit edildiği Özel Harekat Daire Başkanlığının karşısında bir eve taşındı.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Ankara Gölbaşı'nda şehit olan Komiser Yardımcısı Gülşah Güler'in ailesi, kızlarının şehadetinin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen acılarını ilk günkü gibi yüreklerinde hissediyor. Güler'in annesi Emine ve babası Hüseyin Güler, 6 Şubat 2023'teki depremlerde Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki evlerinin hasar görmesi üzerine Ankara'ya yerleşti. Gölbaşı'nda kızlarının şehit edildiği Özel Harekat Daire Başkanlığının karşısında bir eve taşınan aile, çalıştığı kuruma yakın olma hissiyle özlemlerini bastırmak istiyor. Sık sık memleketleri Hatay'a gelen aile, Kırıkhan Şehitliği'ndeki kızlarının kabrini ziyaret ediyor.

KIZIMA SELAM VERİYORUZ

Depremlerde evlerinin hasar aldığını, kızının hatıralarını sakladığı odasının da etkilendiğini anlatan Emine Güler, şöyle konuştu: "Depremde eşyalarının hepsi yerlerdeydi, vitrini yıkıldı, bütün eşyaları savruldu, onları ağlayarak topladım ama yeniden yapacağım. Şimdi Ankara Gölbaşı'ndayız, kızıma komşuyuz. Özel harekatın yanındayız, her gün kızıma selam veriyoruz, bayrağı var orada, 'Günaydın kızım, komşu geldik kızım sana' diyorum. Acısı ilk günkü gibi yüreğimizde."

'HAİNLERİ ASLA AFFETMEYİZ'

15 Temmuz'da hainler tarafından şehit edilen ikizler Ahmet ve Mehmet Oruç'un hayat hikayelerinin anlatıldığı, 'Ahmet'im, Mehmet'im, Şehitlerim' belgeseli AKM'de gösterildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Merhametliyizdir, mazlumun yanında olur, yardımına koşarız. Vatan aşkıyla doluyuzdur ihaneti de, hainlerin arkasında duranları da asla affetmeyiz. Bu; dün de bugün de, ilelebet de böyle olacak" dedi.

KANLI BAYRAĞI SAKLIYORUM

15 Temmuz gazisi Özer Coşkun, köprüde elinden vurularak yaralanan gazi Özer Coşkun, "O gece Türk bayrağımla köprüdeydim. Şehit ve gazilerin kanının yer aldığı bayrağımı çocuğuma, çocuğumun da çocuğuna bırakarak bu anıların onlarda kalması için hatıra olarak saklıyorum. Allah bir daha o günleri yaşatmasın" diye konuştu.

BİR HALİL KAYBETTİM, BİN HALİL'İM OLDU

15 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında Çengelköy'de şehit olan 3 çocuk babası Halil Kantarcı'nın Sivas'ta yaşayan babası Ali Kantarcı (75), şehadetinin 8'inci yıl dönümünde oğlunu anlattı: "Halil şehit olduktan sonra hiçbir zaman telefonlarım susmadı. Samsun'dan, Tokat'tan, İzmir'den, Çanakkale'den yurt dışından dahi arayanlar oldu. Medine'ye gittim orada dahi beni tanıdılar. Bizi Halil olarak kabul et biz de bir Halil'iz dediler. 1 tane Halil kaybettim ama 100 bin tane Halil'im oldu."