"Türk geleneksel yemek fuarları sayesinde Türkiye kendi öz yemeklerine yönelim gösterecek. Bu durum, fast food'a olan ilginin de azalması anlamına geliyor. Bu nedenle yemek fuarlarına çok daha fazla yoğunlaşılması gerektiğini düşünüyorum." sözleriyle yemek fuarlarının önemli olduğundan bahseden Gökhan Tıklat, yemek fuarlarının çok özel bir anlamı olduğunun da vurgusunu yaptı.
TÜRKİYE KENDİ ÖZ GELENEKSEL YEMEKLERİ İLE İLERLEYECEK
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Gökhan Tıklat, "Biliyorsunuz son zamanlarda Türkiye'de de fast food'a olan ilgi arttı. Bu durum hem sağlıksız beslenmeye hem de geleneksel lezzetlerden uzaklaşılmasına neden oldu. Fakat son zamanlarda sıklıkla düzenlenen Türk geleneksel yemek fuarları, bu sorunları çözecek gibi duruyor. Bu fuarlarda her şeyden önce geleneksel Türk yemekleri tanıtılıyor. Yeni nesil, yemekler hakkında daha fazla bilgi sahibi oluyor. Yemeklerin ne denli lezzetli olduğu anlaşılıyor. Bu hususların her biri, Türk geleneksel yemek fuarlarının ne denli önemli olduğunu gözler önüne seriyor." ifadelerinde bulundu.
FAST FOOD'A OLAN İLGİ AZALACAK
Yemek fuarları ile birlikte fast food'a olan ilginin azalacağını ifade eden Gökhan Tıklat, konuyla ilgili değerlendirmelerini şu sözlerle sürdürdü: "Türk mutfağının çok özel lezzetleri bulunuyor. Bu lezzetlerin gelecek nesillere aktarılması, lezzetlerin göz önünde kalmasını sağlıyor. Bunu nasıl yapabiliriz, elbette Türk geleneksel yemek fuarlarına başvurabiliriz. Yapılan fuarların sayısı özellikle son dönemlerde arttı. Bu ise geleneksel lezzetlerin tanınmasını ve fast food'a olan ilginin azalmasını sağlıyor. Yeni nesil, Türk lezzetlerini yakından tanıyarak bu lezzetlere yönelim sağlıyor."
TÜRK YEMEK FUARLARI ÇOK DEĞERLİ
Türk yemek fuarlarının değerli olduğunu ve daha fazla bu tür fuarların yapılması gerektiğini ifade eden Gökhan Tıklat, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: "Son zamanlarda yöresel lezzetleri tanıtan fuarların sayısında bir artış meydana geldi. Bu ise pek çok açıdan değerli. Yeni nesil Türk lezzetleri hakkında bilgi ediniyor ve bu lezzetlere yöneliyor. Bu sayede hem daha sağlıklı beslenebilecekler hem de Türk lezzetlerini yaşatarak gelecek nesillere de bu lezzetleri aktaracaklar. Bu nedenle yemek fuarları çok önemli!"