Gizli ortak HDP'den ayar üstüne ayar

Tiyatronun başrolünde gizli ortak HDP var. HDP'li eski vekil Ahmet Türk'ün ardından terörden tutuklu Selahattin Demirtaş da 6'lı masaya ayar verdi: ''Kararsızlardan daha kararsızsınız.''

HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bir arada duracak ortak bir söylem oluşturamadınız. Gereksiz şeyleri tam bir kakafoni içinde söylüyorsunuz. Kararsız seçmenden daha kararsızsınız" dedi, 6'lı masadaki genel başkanları topa tuttu:

AKŞENER'E: "Nasıl yani? Birlikte masaya oturduğunuz liderleri seçimde eze eze yenip tek başına 360 milletvekili çıkararak anayasayı değiştirecek ve sonra da başbakan mı olacaksınız? Diğer partileri yenmek için mi altılı masada oturuyorsunuz? 360 onların, 360 da sizin, demek ki 720 vekili siz iki parti çıkarabiliyorsunuz."

KARAMOLLAOĞLU'NA: "Ana muhalefet seçime tek başına girecek, diğer ikisi ayrı girecek, kaldınız üç parti. İttifak yapıp yüzde yediyi aşarak Meclis'e girseniz en az 50 vekil de siz çıkarsanız, oldu 770 vekil."

KILIÇDAROĞLU'NA: "Altılı masa beni ortak aday gösterirse onur duyarım, diyorsunuz. Farz edelim yüzde 51'le seçildiniz ve partiniz de yüzde 28 oyla 230 vekil çıkardı. Oldu mu size bin vekil. Tüylerim diken diken oldu yeminle. Bir değil, iki anayasa yaparsınız."

HDP'li Ahmet Türk, "Nabza göre şerbet veriyorlar. Kılıçdaroğlu, Zap operasyonu için dua ediyor. İmamoğlu, Diyarbakır'da farklı, Rize'de farklı konuşuyor. Muhalefetin tutumu belirsiz ve bulanık" ifadelerini kullanmıştı.