Giresun'da sahili çöplüğe çevirdiler

Giresun'da Eynesil sahili tekstil ve hafriyat atıklarıyla çöplüğe dönüştü. Bölgede dalış yapan Engin Barutçu, “Şikâyette bulundum fakat sonuç alamadım. Çöp dökümü sürüyor” dedi.

Giresun'un Eynesil İlçesi'nde sahil adeta çöplüğe dönüştü. Evsel, tekstil ve hafriyat gibi çeşitli atıkların yer aldığı kıyı, görenleri üzüyor. Geçtiğimiz günlerde dalış yapmak için bölgeye gelen dalgıç Engin Barutçu, gördüğü manzara karşısında şoka girdi ve durumu yetkililere bildirdi. Sonuç alamayan Barutçu, çevre kirliliğiyle tek başına mücadele ederek her dalışta çöp ve atık toplamaya başladı.

Engin Barutçu, "1 ay önce denizde dalış yaptığım sırada fark ettim. Manzara karşısında gözyaşlarıma hakim olamadım. Aynı gün CİMER'e ve ilgili kurumlara sözlü ve yazılı müracaat yaptım. 'Bize bilgi verilmedi' denilebilecek hiçbir kurum kalmadı ama buna rağmen sonuç alamadım" dedi.

'ÇÖP DÖKÜMÜ SÜRÜYOR'

Yetkililer ya çok yavaş hareket ediyor ya da umursamıyor. Önlem alınmasını talep ettikten sonra da çöp dökülmesi sürdü. Burada yaşanan bir doğa cinayeti ve kabul edilemez. Bunun önüne geçilmeli. Doğadaki katliamın izleri, burada duruyor. Önümüzdeki günlerde suç duyurusunda bulunacağım. Onlar çöp dökmekten vazgeçmiyor, ben de takip etmekten vazgeçmeyeceğim" dedi. Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz de "Birilerinin çöp döktüğü doğru fakat kim yapıyor, bilmiyoruz. Temizlik yapıp, toprak zemin oluşturup, yeniden çöp dökülmemesi için ağaçlandırmayı düşünüyoruz" dedi.