''Gezi olaylarıyla aynı yere getiremeyecekler'' dedi ve ekledi: ''Provokatörlerin içerisinde o da var''

Başkan Erdoğan, Üsküdar'daki Hz. Ali Camii'nde kıldığı cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olayların Gezi olayları gibi bir seyire çekilemeyeceğini dile getiren Başkan Erdoğan, ''Osman Kavala denilen, Soros'un temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şekilde bu provokatörlerin içerisinde yer alıyor.'' dedi.

Cuma namazını Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde kılan Başkan Erdoğan'a; AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu da eşlik etti.

Cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'ne geçti.

Boğaziçi Üniversitesindeki olaylara ilişkin değerlendirme yapan Başkan Erdoğan, "Oradaki öğrencilerimizin bir olayı olarak tanımlamak, o şekilde kabul etmek mümkün değil. Bu işi Gezi olaylarıyla aynı yere getiremeyecekler." ifadelerini kullandı.

"PROVOKATÖRLERİN İÇERİSİNDE O DA VAR"

Provokatörler arasında Osman Kavala'nın eşinin de yer aldığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Televizyonlarda 'Melih Bulu istifa etmeli' diyorlar. Yürekleri yetse 'Cumhurbaşkanı da istifa etsin' diyecekler. Osman Kavala denilen, Soros'un temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şekilde bu provokatörlerin içerisinde yer alıyor. Bu işin başını maalesef siyasetin bir boyutu çekiyor ki dün akşam dağdan beslenenlerin yani HDP'nin Kadıköy'de yapmış olduğu çağrı ve oradaki gösteriler bunun çok açık net ifadesidir. Siz kalkıp da rektörün odasını işgale yeltenirseniz ona da hoş geldin demezler."

HİÇ UTANÇ DUYMUYOR MUSUNUZ?

Dış basından gelen "Boğaziçi" yorumlarını eleştiren Başkan Erdoğan, "Macron, Türkiye oradan (Libya) askerlerini çeksin derken, o da bu işi hala öğrenemedi. Öğrenmesi için de daha çok vakit yemesi lazım. Amerika, AB 'Biz Boğaziçi Üniversitesindeki olanları kınıyoruz.' diyorlar. Burada Amerika'ya şunu söylerim; seçim öncesinde Amerika'daki olaylardan demokrasi adına hiç utanç duymuyor musunuz?" sözleriyle ABD'yi sert bir biçimde eleştirdi.