Vergi affı, öğrenci affı için Resmi Gazete açıklamaları merak ediliyor

Vergi affı, öğrenci affı, genel af son dakika Resmi Gazete açıklamaları merak ediliyor. Genel af 2018 çıkacak mı? Vatandaşlar konu ile ilgili yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar. TBMM Genel Kurulunda, ''Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması,

Genel af 2018 var mı son dakika haberleri araştırılan konular arasında yer alıyor. Vergi affı, öğrenci affı, mahkum torba yasada var mı? Vatandaşlar yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar. Mahkum affının gelip gelmeyeceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde MHP lideri Bahçeli 12 Mayıs günü Twitter hesabından yaptığı paylaşımla genel af çağrısında bulunmuştu. 

TORBA YASA SON DAKİKA!

TBMM Genel Kurulunda, "Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere dini bayramlar öncesi ikramiye ödenmesi, imar barışı, üniversitelerden kaydı silinenlere af" gibi düzenlemeleri de içeren kanun tasarısı yasalaştı.

Kanuna göre, yapılandırmaya konu alacaklar; alacaklı idare, alacak türü ve alacağın dönemi itibarıyla belirleniyor.

Yapılandırmaya konu alacakların ait olduğu idareler; Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri, belediyeler, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) olarak düzenleniyor.

Milyonlarca vatandaşın vergi ve vergi cezaları, bazı idari para cezaları, ecrimisil ile öğrenim ve katkı kredisi gibi bazı kamu alacakları, gümrük vergileri ve bu vergiye ilişkin idari para cezaları, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz, zam, gecikme zammı, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezası gibi fer'i alacakları yeniden yapılandırılıyor.

VERGİ AFFI SON DAKİKA!

Vergi borcu olanların merakla araştırdığı vergi borcuna af var mı BAĞKUR borçları yapılandırılacak mı primlere af gelecek mi sorularına yanıt geldi.

Ağbal, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, emeklilere bayram ikramiyesi, vergi ve prim borçlarının yapılandırması gibi düzenlemeleri içeren TBMM gündemindeki yeni ekonomi paketini değerlendirdi.

Matrah ve vergi artırımının da yeniden yapılandırma içindeki en önemli düzenlemelerden olduğunu ifade eden Ağbal, düzenlemenin 2013, 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarını kapsayacağını söyledi. Ağbal, "Vatandaşımız bu dönemlerde beyan ettiği veya ödediği tutarları bir miktar artırırsa bu dönemlere ilişkin vergi idaresi hiçbir vergi incelemesi yapmayacak. Dolayısıyla vatandaş ile vergi idaresinin el sıkıştığı, helalleştiği bir uygulama." diye konuştu.

36 aya kadar yapılandıma

Tasarının en önemli bölümünün yeniden yapılandırma düzenlemesi olduğunun altını çizen Ağbal, burada kesinleşmiş kamu alacaklarından süresinde ödemeyenlerin 36 aya kadar yeniden yapılandırılmasını öngördüklerini kaydetti.

"Vatandaş, temmuz ayı sonuna kadar başvuruda bulunacak"

Ağbal, yapılandırma kanunu çerçevesinde geniş toplum kitlelerini ilgilendiren trafik, seçim, Karayolları Taşıma Kanunu'na göre usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalar gibi idari para cezaları bulunduğuna dikkati çekti.

Ağbal, kesinleşmiş vergi borcu ve idari para cezası olan vatandaşların temmuz sonuna kadar vergi dairesine, SGK'ye müracaat edeceğini ve bu borçlarını 36 aya kadar yapılandıracağını söyledi.

ÖĞRENCİ AFFI NASIL OLACAK?

YÖK Başkanvekili Mehmet İsmail Safa Kapıcıoğlu, çeşitli sebeplerle üniversitelerden ilişiği kesilen öğrencilere af imkanı getiren düzenlemenin, 680 bin kişiyi ilgilendirdiğini söyledi.

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Mehmet İsmail Safa Kapıcıoğlu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, kanul edilen öğrenci affıyla ilgili ayrıntıları anlattı.