Gençlerin rehaveti virüsü davet ediyor

İzmir maske ve sosyal mesafe kuralına uymuyor. Tüm uyarılara ve cezalara rağmen özellikle 15-25 yaş aralığındaki gençler, maskelerini ya çene altlarında ya da kollarında taşıyor.

Normalleşmeyle birlikte 49 kente maske zorunluluğu getirildi. İzmir’de ise bu kurala uymayanların genellikle gençler olduğu gözlendi. 

18 yaşındaki Göktuğ S., maskenin sürekli ağzında durmasının kendisini terlettiğini ve sıkıntı yarattığını belirterek, “Ben çok alkol içiyorum, o yüzden korona bana gelmiyor” dedi. Emir Ö. ise, “Biz zaten bu hayatı şans eseri yaşıyoruz, ölürsek de kime kalmış” diye bahane sundu.

BAHANE ÇOK, TAKAN YOK! 

İstanbulluların birçoğunun maske taktığı görülürken bazı vatandaşlar dün yine kuralları hiçe saydı. Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kadıköy’de polis, maskesiz dolaşan vatandaşları tek tek durdurarak ceza kesti. Kimi vatandaşlar ise polis denetimini gördükleri anda maskelerine sarıldı.

UTANMADI, BİR DE POLİSE TEPKİ GÖSTERDİ 

Sakarya’da maske takma zorunluluğunu ihlal eden vatandaşlar polisten kaçamadı. Yüzünde olması gereken maskesini elinde taşıyan bir vatandaş polise tepki gösterdi: “Benim sağlığımı sen benden fazla mı düşünüyorsun yani. Yazın cezayı gideyim o zaman. Ayıptır vatandaş bu kadar sıkılmaz ki.”

‘BENDE VİRÜS OLMADIĞINA EMİNİM’ 

Kocaeli’de vatandaşlar, bekçileri görünce ceza yememek için maskelerine sarıldı. Maske takmayan bir vatandaş, “Bende virüs olmadığına eminim, hastada vardır” diyerek kendisini savundu.

SOSYAL MESAFE SIFIR! 

Maske takılmaması halinde 900 TL ceza kesilmesine rağmen, önceki akşam sahil boyuyla park ve bahçelere giden İzmirlilerin yine maske takmadığı görüldü. Özellikle genç kesimin oluşturduğu kalabalıkta sosyal mesafe de hiçe sayıldı.