Gençlerin istismarına fırsat yok

Başkan Erdoğan, “Gençlerin kanı üzerinden kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Başkan Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Türkiye Gençlik Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan, yaptığı konuşmada, tüm illerden gelen gençleri 15 Temmuz gecesi gazilikle müşerref olan mekanda ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Ülkenin ve gönül coğrafyasının dört bir köşesindeki gençlere selamlarını ileten Erdoğan, vatanın bekası, milletin güvenliği uğrunda gözü ufukta, eli tetikte nöbet tutan güvenlik güçlerine muhabbetlerini sundu. Erdoğan, şöyle devam etti:

GENÇLERİ DİNLEMELİYİZ

"Gençlerin hassasiyetlerini, kaygılarını, beklenti, talep ve hedeflerini bilmemiz gerekiyor. Ülkemizde özellikle bir kısım medya ve muhalefet, gençleri tanımak yerine kolaya kaçarak genci tanımlamaya çalışıyor. Kendi kafalarına, kendi o dar kalıplarına göre yaptıkları bu genç tanımı, özellikle milyonlarca insanı yaftalıyor. Çok daha vahimi, önceki hafta üniversite sınavı öncesinde yaşanan askeri iş birliği protokolü meselesinde olduğu gibi hiç çekinmeden yalan ve iftira siyasetine gençlerimizi alet ediyorlar. Gençlerle ilgili konuşan, yazan, politika üreten hiç kimsenin, hiçbir kesimin gençlerimizi kendi meşrebince tanımlamaya, yaftalamaya, onları hafife almaya hakkı yoktur. Gençlere ulaşmak, gençlerin duygularını istismar etmekle de olmaz. Gençleri kazanmak için önce onları gayet güzel bir şekilde dinlemek, onlara kulak vermek ve onlarla bir duygudaşlık gerekir. Gençlerini ihmal eden, daha kötüsü gençlerine sırtını dönen milletlerin ise bugünü de istikbali de karanlıktır."

MESULİYETLERİ YÜREĞİMİZDE

Erdoğan, Türkiye'nin son 35 yıldır binlerce evladını bölücü teröre kurban verdiğini, bir dönem en parlak çocuklarını FETÖ'ye kaptırdığını, ideolojik kavgalarda gencecik evlatlarını kaybetmiş bir toplum olduklarını belirtti. Erdoğan, "Tek bir gencimizin dahi heba olmasına, terörün vahşi dişlileri arasında yitip gitmesine gönlümüz razı değildir. Hangi sebeple olursa olsun, ulaşamadığımız, elinden tutamadığımız her bir gencimizin mesuliyetini yüreğimizde taşıyoruz. Gençlerin kanı üzerinden, kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlara 19 yıldır fırsat vermedik, inşallah bundan sonra da fırsat vermeyeceğiz. Bugün bu salonda oluşan kardeşlik iklimini en batıdan en doğuya ülke sathında tesis etmek için tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN, KÖPRÜ VE YOLLAR ÜCRETSİZ

Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını belirterek "Pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirledik. Vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar tatile kavuşmuş oluyor" ifadelerini kullandı.

İNDİRİM MÜJDESİ

Erdoğan, "Niğde - Ankara akıllı otoyolunu kullanan vatandaşlarımıza bir müjde vermek istiyorum" diyerek bu otoyolda Cuma gecesinden itibaren otomobillere yüzde 20, minibüs, yolcu otobüsü, kamyon ve TIR'lara da yüzde 40 indirim yapıldığını açıkladı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişlerin cuma gece yarısı başlayacağını ifade eden Başkan Erdoğan, bayramın ilk günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde olacağını belirtti.

BERABERLİĞİMİZE YÖNELİK PROVOKASYON

Başkan Erdoğan, Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin kapı duvarının üstüne çıkarak dans edilmesine tepki göstererek, "Bu saygısızlığı birliğimize, beraberliğimize yönelik bir provokasyon olarak görüyorum" ifadelerini kullandı. Erdoğan, 15 Temmuz'un yıl dönümü nedeniyle de "Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Türk milletinin yazdığı 15 Temmuz destanı, tarihi dersler çıkarılacak bir dönüm noktasıdır" dedi.