''Gençlere güvenim tam''

Muhafazakar devrimcilerle kazanacağız... Başkan Erdoğan, gençlik buluşmasında konuştu, “Siz Asım'ın neslisiniz... ‘Türkiye Yüzyılı'nın inşasında en çok siz gençlere güveniyoruz” dedi.

Başkan Erdoğan, TÜGVA 5. Olağan Genel Kurulu ve 6. Gençlik Buluşması'nda gençlere seslendi: "TÜGVA 300 bini aşkın üyesiyle ülkemizin en büyük gençlik hareketi haline gelmiştir. Artık bu ülkenin gençlerini PKK gibi FETÖ gibi DEAŞ gibi terör örgütleri fikri ve cinsi sapkınlık akımları üzerinden heba edemediklerini görenler elbette TÜGVA'ya saldırmaya devam edeceklerdir. Sorumluluk üstlendiğimiz her yerde attığımız adımları gençlerimizle birlikte planladık, hayata geçirdik. Bugün de gençlerimizle birlikte yol yürümeye devam ediyoruz. Gençler ben size inanıyorum. Size güveniyorum. Sizin ufkunuz ve hayalleriniz vizyonumuzu genişletiyor. İyi ki sizler gibi yol arkadaşlarına sahibiz. Yasin Börü'nün katillerinin nerede olduğunu biliyoruz. Onlar adına şuanda onların kurtuluşu için can simidi atan Bay Kemal'i de biliyoruz. Elbette her yenilik her devrim her reform türlü engellerle karşılaşacaktır. Benim karşımda şuan da muhafazakar devrimciler var. Ben muhafazakar devrimcilerle 2023'ü başarıyla bitireceğimize inanıyorum."

ACIYI İSTİSMAR ETMEK İNSANİ DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hunharca katledilen müzisyen bir kardeşimizin acısını istismar etmek, bunu siyasetin malzemesi hâline getirmek, ne ahlakidir ne insanidir ne de vicdanidir" dedi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Resim ve Heykel Müzesi Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da eğlence mekanında öldürülen müzisyen Onur Şener cinayetiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Hunharca katledilen müzisyen bir kardeşimizin acısını istismar etmek, bunu siyasetin malzemesi hâline getirmek, böyle elim bir hadise üstünden farklı hesaplar görmek ne ahlakidir ne insanidir ne de vicdanidir" dedi.

Erdoğan şu açıklamaları yaptı:

HEPİMİZİN YÜREĞİ DAĞLANDI

"Kimi müeesif adli vakalar üzerinden kamu kurumları ve görevlilerinin hedef gösterilmesini yanlış buluyoruz. Hunharca katledilen müzisyen bir kardeşimizin acısını istismar etmek, bunu siyasetin malzemesi haline getirmek, böyle elim bir hadise üstünden farklı hesaplar görmek ne ahlakidir, ne insanidir, ne de vicdanidir. Bu her şeyden önce babasını kaybeden kız çocuğuna, genç yaşta evladını toprağa veren ailesine, hayat arkadaşına veda eden sevgili eşine yapılan bir zulümdür. Milletçe hepimizin yüreğini dağlayan hadiseler karşısında elbette tepkimizi göstereceğiz, faillerin hak ettikleri cezayı alması için meselenin takipçisi olacağız. Ama bunu yaparken maktülün sevdiklerini yaralayan, acılarını daha da derinleştiren fevriliklerden de uzak duracağız. Bu konuda sanatçısından gazetecisine kadar hepimize önemli sorumluluklar düşüyor."

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye takdim etti.

JAKOBEN ANLAYIŞI RAFA KALDIRDIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin kültür ve sanat hayatını çoraklaştıran jakoben anlayışı 2002'de rafa kaldırdık. Sanatçılarımız arasında ayrım yapmadık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2002'den bu yana kültür sanat hayatını çoraklaştıran anlayışlara karşı durduklarını belirterek şunları söyledi: "Türkiye'nin kültür ve sanat hayatını çoraklaştıran jakoben anlayışı göreve geldiğimizde rafa kaldırdık. Ülkemizin kültür ve sanat hayatına zenginlik katacak her türlü esere, projeye samimiyetle sahip çıktık. Sanat dalları ve sanatçılarımız arasında ayrım yapmadan başarıyı destkeleme çabasında olduk."

164 MÜZENİN ONARIMI YAPILDI

"Göreve geldiğimizde desteklenen özel tiyatro sayısı sadece 59 iken bu rakam bugün 458'i buldu. Ülkemiz genelinde 56 müzeyi ilk kez ziyarete açarken, 18 müzemizi de yeni inşa edilen binalarında milletimizle buluşturduk. Son 20 yılda toplam 164 müzenin onarım, restorasyon ve teşhir-tanzim çalışmalarını yaparak tamamen yeniledik. Yurtdışına kaçırılan eserlerin vatanına dönmesi için çalışıyoruz. 9 bin 34 eseri yeniden ait oldukları topraklara ulaştırdık. Bizim sanat anlayışımız yerli ve milli değerleri gözardı etmeden evrenseli kucaklamaktan oluşur. Sanatı tekelleştiren çarpık bakış açılarını reddediyoruz."

806 SANATÇIDAN 10 BİN 666 ESER

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: "İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin inşasını hamdolsun geçen yıl tamamladık. İnşaat sürecinde hasar gören eserleri elden geçirip restorasyonunu tamamladık. Şehrimize yakışan muhteşem bir eser oldu. Müzemizde 806 sanatçının 10 bin 666 eseri bulunuyor. Gerek binasıyla gerekse koleksiyonuyla İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin ülkemizin en önemli sanat destinasyonlarından biri olacağına inanıyorum."

ASGARİ ÜCRETE ZAM HAZIRLIĞI

Erdoğan, "Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta arabulucu rolünü oynayan ülke Türkiye. Şu anda Avrupa'da herkes tutuşmuş durumda. Biz hazırlıklarımızı yaptık. Milletimize doğalgazını da kömürünü de hazırlamış vaziyetteyiz. Daha uygun fiyattan nasıl ulaştıracağımızın gayreti içindeyiz. Derdimiz, Aralık ayında asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak" dedi.

GALATAPORT'TA İNCELEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galataport İstanbul'da da incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyaretleri sırasında turistler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.