Gençlerden afişli tepki! ''Burası eskiden yeşillikti, İmamoğlu mahvetti''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2020'de sökmeye başladığı dikey bahçelerin bulunduğu panoların boş kalmasına bazı gençler afişle tepki gösterdi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise sosyal medya hesabından dikey bahçenin önceki ve sonraki hallerini gösteren yazılı görsellerine yer verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), bakım bedellerinin yüksekliği gerekçesiyle 2020'de sökmeye başladığı dikey bahçelerin bulunduğu panoların boş kalmasına bazı gençler astıkları afişle tepki gösterdi.

Sosyal medyada kendilerine "İstanbullu Gençler" adını veren grup, Üsküdar Altunizade'de daha önce dikey bahçelerin bulunduğu panoya "Burası eskiden yeşillikti. İmamoğlu mahvetti" yazılı pankart astı.

Söz konusu pankart, asıldıktan kısa süre sonra belediye ekiplerince kaldırıldı.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise Twitter'dan dikey bahçenin önceki ve sonraki hallerini gösteren "AK Parti dönemi Altunizade/CHP dönemi Altunizade" yazılı görsellerine yer verdi.

İBB YANLIŞ DİKTİ, FİDANLAR KURUDU

İBB'nin Dolmabahçe ve Çırağan caddelerinde hastalıklı olduğu iddiasıyla kestiği tarihi çınar ağaçlarının yerine dikilen fidanların bir kısmı kurudu. Geçen haziranda Emirgan Korusu'nda İBB ekipleri tarafından bir kısmı izinsiz olarak kesilen ağaçlarla ilgili de bir yenileme çalışması yapılmadı.

İBB Meclisi Çevre, Yenilenebilir Enerji ve İklim Değişikliği Komisyonu Başkanı Sadullah Hasanoğlu, "Kesilen ağaçların kökleriyle beraber çevresindeki toprağın da çıkarılıp 6 ay yenilenmesi, bilgilendirici bir tabela konulması gerekiyor. Toprağın 6 ay dinlendirilmesinin ardından yeni bir ağaç dikilmesi gerekiyor. Ancak bunların hiçbir yapılamadı, yerine fidan dikildi, o da tutmadı" diye konuştu.

TAKSİCİLERDEN İBB İÇİN SUÇ DUYURUSU

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO), İstanbul'da 750 minibüsün taksiye dönüştürülmesi uygulamasını iptal eden mahkeme kararının gereğini yapmadıkları gerekçesiyle İBB yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 6. İdari Dava Dairesi, idari mahkemesinin İBB'nin 750 minibüsün taksiye çevrilmesi kararının yürütmesinin durdurulması hükmünü hukuka uygun buldu.