Genç Müslüman kadınlar başarı hikayeleri anlatacak

Dünyada 56 İslam ülkesindeki 18-35 yaş arası 600 milyon genç için çalışmalar yürüten İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) ‘Genç Müslüman Kadınlar Zirvesi' düzenliyor.

6-8 Nisan tarihleri arasında online olarak gerçekleştirecek zirve, dünyanın dört bir yanında ilklere imza atan Müslüman kadınları ağırlayacak.

SEMBOL İSİMLER

21'inci yüzyılın yükselen gücü; kadınlar' temasıyla düzenlenecek zirvede; Sudan devriminin sembol ismi 'Beyazlı Kadın' Ala Salah, Facebook yapay zeka ekibindeki Müslüman mühendis Mona Diab, 'Kızlarımızı Geri Getirin' hareketinden Nijeryalı aktivist Ayşe Yusufi, hepsi kızlardan oluşan ilk Afgan kız robot takımının lideri Sümeyye Faruki ve başka pek çok isim hikayelerini anlatacak.

15 MİLYON GENÇ

ICYF Başkanı Taha Ayhan zirveyle ilgili şunları söyledi: "Dünyadaki Müslüman gençlerin çatı kurumu olan ICYF, pandemi döneminde yaptığı online çalışmalarla yaklaşık 15 milyon gence ulaşmayı başardı. Girişimciler, yatırımcılar, genç iş adamları, kanaat önderleri ve sanatçılar gibi toplumsal önderleri gençlerle buluşturdu. Bu zirvede de spordan sanata siyasetten bilime dünyanın dört bir yanında her alanda ilklere imza atmış kadınları gençlerle buluşturacağız."