Gemiden ODTÜ'ye

Büyük depremler sonrası barındıkları Karadeniz Rauf Bey gemisinde YKS'ye hazırlanan öğrenciler büyük başarıya imza attı.

AA

6 Şubat depremlerinin ardından Hatay İskenderun'da demirleyen Rauf Bey Gemisi'nde, YKS'ye hazırlanan öğrencilerden, 350'si üniversiteye yerleşti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öğrencileri için 10 Nisan'da Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde demirleyen Karadeniz Lifeship Rauf Bey Gemisi'nde, 520 öğrenci üniversite sınavına hazırlandı. 'Yüzer okul'da depremin etkisinden uzakta üniversite sınavına hazırlanan 520 öğrenciden 350'si lisans ve ön lisans programlarına yerleşti. Eğitim Koordinasyon Yöneticisi Zeynep Şahin, gemide LGS ve YKS'ye hazırlanan 1200'e yakın öğrenciyi ağırladıklarını söyledi. Şahin, "Liselere çocuklarımızın üçte ikisinden fazlası yerleşti. YKS olarak değerlendirdiğimde de en yüksek puanımız 540'larda, tam puana yakın bir puan. Dilediği üniversiteye yerleşen öğrencilerin mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

ODTÜ'YE GİRDİ

Gemide yatılı kalan Mehmet Ali Çelik sunulan imkanlarla sınava iyi hazırlandığını ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünü kazandığını söyledi. Depreme kadar sınav için düzenli bir çalışma yaptığını anlatan Çelik, "1,5 ay boyunca gemide eğitim gördüm, etütlere katıldım" dedi.

VERİMLİ BİR SÜREÇTİ

İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesine yerleşen Meryem Ece Eraksay, "O zamanlar kimse sınavı düşünecek durumda değildi. Güvenli bir ortam sağlanması bizim açımızdan iyi oldu. Burada ders çalışma saatleri, etütleri çok verimli oldu. Elimizden geleni yaptık" ifadelerini kullandı.

Öğrenciler, barınmadan dersliklere kadar her türlü imkanın sağlandığı gemide, gönüllü öğretmenlerin desteğiyle sınavlara hazırlandı.

TIP FAKÜLTESİNİ KAZANDI

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan Sude Akbaş, "Gemi görünüş olarak da konfor olarak da çok güzel. Bence çok büyük bir olanaktı. Üç öğün yemek, yatak ve ders çalışılacak alanların verilmesi, deneme sınavlarının yapılması yani eğitim için olabilecek her şey burada vardı" ifadesini kullandı.

DEPREMDEN ETKİLENEN ÖĞRETMENLERE TAYİN HAKKI

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan açıklamada, ''Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlerden 30 Eylül 2023 itibarıyla üç yıllık çalışma süresini dolduranlar, iller arası mazerete bağlı yer değiştirme talebinde bulunabileceğini' duyurdu. Başvurular, 6-7 Eylül tarihleri arasında alınacak, atamalar ise 8 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.