Gelişmek için batılı olmak zorunda değiliz

Bilal Erdoğan, ''Biz gelişmek için Batılı olmak zorunda değiliz. Batılıya benzemek zorunda değiliz. Sadece çalışmak zorundayız, azimli, kararlı, iradeli olmak zorundayız. Biz Batı'yı yakalayabiliriz, geçebiliriz. '' dedi.

Akşam Gazetesi

AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığı'nca, Kocaeli'de 9-17 Eylül'de bakanlar, basın mensupları ve akademisyen konukların katılımıyla düzenlenen İnsan Hakları Eğitim Kampı programı sürüyor. Kocaeli Diriliş Kampı Tesisleri'nde gerçekleştirilen kampta gençlerle bir araya gelen Bilal Erdoğan, Türkiye'nin her alanda geliştiğini belirterek, Türkiye'nin eğitim, ekonomi, teknoloji ve sağlık gibi alanlarda kat ettiği mesafeyi örneklerle anlattı. Gençlere kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulunan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Bir Adam Smith okurken, yanına bir İbn-i Haldun koyun. Bir Karl Marx okurken, yanına İbn-i Sina koyun. Mehmet Akif ne anlatmaya çalışıyor. Cemil Meriç'in derdi ne? Batı'nın endüstri devriminden sonra aşağılık kompleksine sahip bir entelektüel sınıfımız oluşuyor. Biz kaybetmeye mahkumuz çünkü biz Türk'üz, Müslüman'ız. Buraya bağladı bazıları ama şimdi görüyoruz ki bu böyle değil. Biz gelişmek için Batılı olmak zorunda değiliz. Batılıya benzemek zorunda değiliz. Sadece çalışmak zorundayız, azimli, kararlı, iradeli olmak zorundayız."

İNANCIMIZ ENGEL DEĞİL

"Biz Batı'yı yakalayabiliriz, geçebiliriz. Bizim dinimiz, inancımız, kültürümüz, kimliğimiz gelişmeye, teknolojiye engel değil. İşte TEKNOFEST ceketlerini görünce, şimdi Türkiye'de dine küfredenler, kimliğimizi yok etmeye çalışanlar, kimliğimizi küçümseyenler, ne yaptılar teknoloji adına? Ne ödül aldılar uluslararası boyutta. Hangi akademik başarıya imza attılar? Ne oldu işte, namazlı, niyazlı insanlar şimdi TEKNOFEST yapıyorlar. Oluyor muymuş? Oluyormuş. Var mıymış alakası? Yokmuş. Bunu da bugün görerek kendimize bir gelecek oluşturmamız lazım."

'BATI MEDENİYETİ MAVALINI DİNLEMEYİN'

Bilal Erdoğan, Türkiye'nin hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu belirterek şunları söyledi: "Avrupa, ABD çok mu meraklı bizim güçlü olmamıza. Al işte soykırım yapıyorsunuz. Adama her hafta en büyük bombaları gönderiyorsun. Soykırımı siz yapıyorsunuz. Bırakın Batı medeniyetini artık. Bu mavalı okuyanları dinlemeyin arkadaşlar."