Gelecek Partisi'nden Özdağ'ın açıklamasına tepki... ''Günün şakasını yapmış''

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı'na desteği öncesi göçmenlere yönelik, ''İçişleri Bakanı olarak yollayacağım'' ifadesine CHP'den İstanbul milletvekili seçilen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci'den tepki geldi. Temurci, ''Günün şakasını yapmış. Kazanmak için her yol mübah değildir'' dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 28 Mayıs'taki seçimlerde 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıkladı. İkili arasında daha sonra protokol anlaşması imzalandı.

ÖZDAĞ'IN PAYLAŞIMI MİLLET İTTİFAKI'NI GERDİ

Kararın açıklanmasından kısa bir süre önce ise Özdağ'dan dikkat çeken bir paylaşım geldi.

Kılıçdaroğlu'nun kendisine İçişleri Bakanlığı'nı vadettiği Özdağ, CHP Gençlik Kolları'nın yaptığı paylaşımı alıntılayarak, "Öncelikle elinize sağlık gençler. Size Zafer Partisi'ndeki şablonları da verelim. Ve söz ben İçişleri Bakanı olarak yollayacağım" ifadesini kullanmıştı.

"GÜNÜN ŞAKASINI YAPMIŞ SANIRIM"

Paylaşıma tepki ise 7'li koalisyonun küçük ortaklarından Gelecek Partisi'nden geldi. CHP listelerinden İstanbul milletvekili seçilen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selim Temurci, Ümit Özdağ'ın sözlerini eleştirdi.

Ümit Özdağ'ın günün şakasını yaptığını ifade eden Temurci, "Bir toplumsal barış projesi olan Millet İttifakı, göç ve sığınmacı problemini çözmeyi taahhüt etmiştir." dedi.

"Sn. Özdağ günün şakasını yapmış sanırım! Bir şaka da benden. Bu adam İçişleri Bakanı olacağım diyorsa, Sn. Soylu kesin kalacak demektir. Bir toplumsal barış projesi olan Millet İttifakı, göç ve sığınmacı problemini çözmeyi taahhüt etmiştir. Kazanmak için her yol mübah değildir."