Gelecek kaygım kalmadı

‘Piyano çalan kurye' olarak adını duyuran Can İncir, yeni hayatını anlattı: “Artık Getir'in yazılım biriminde çalışıyorum. Müzik eğitimim de devam ediyor. Gelecek kaygım geride kaldı.”

Akşam

YELİZ COŞKUN

Türkiye, sabahları kuryelik yapıp akşamları üniversitede okuyan Can İncir'i 'piyano çalan kurye' olarak tanıdı. 2004 doğumlu Can, ilk orgunu 100 TL'lik harçlığıyla aldığını anlattı. İstanbul Topkapı Üniversitesi Tasarım ve Modelleme Bölümü ikinci sınıfta okuyan 19 yaşındaki Can, okul harçlığını çıkarmak için Getir'de kurye olarak çalışmaya başladı. Taksim'de sipariş götürdüğü oteldeki piyanoda Mozart'ın Türk Marşı'nı çalan Can'ın hayatı bir günde değişti. Kuryeliğini yaptığı Getir'in artık yazılım biriminde çalışan ve müzik eğitimine devam eden genç yetenek ile hayatında nelerin değiştiğini konuştuk.

■ Kuryeliğe devam ediyor musun?

Hayatımda birçok değişiklik oldu. Getir, kendi bünyesine benim asıl mesleğimi icra etmem için yazılımcı olarak işe aldı. Backend developer (yazılım projelerinde arka planda çalışan ve sistemleri kurgulayan yazılımcı) olarak çalışıyorum. İşimde ilerleyebilmem için eğitim de sağladılar. Bunun yanında Getir piyano eğitimimi de üstlendi. Hem yeni işim hem de piyano eğitimi sayesinde hayatım eskisine göre daha düzenli bir hale geldi. Daha önce ne yapacağımı bilmezken, artık bir işim var. Gelecek kaygım geride kaldı.

HAYALİM KONSERVATUVAR

■ Üniversiteye devam ediyor musun?

Evet, mezun olduktan sonra konservatuvara girmek istiyorum.

■ Birçok ünlü isimden de destek mesajları almıştın. Hayatına dokunan isim oldu mu?

Müzik eğitimim Getir ve Gülben Ergen sayesinde çok güzel ilerliyor. Kendimi daha çok geliştirerek karşınıza çıkacağım. Şirketimizin kurucusu Nazım Salur'dan iş ve eğitim konularında çok büyük destek gördüm.

■ Hedefin neler?

Piyanist olmak ancak bu uzun bir yol. Şu an yazılımcı olarak kendimi geliştirirken, bir yandan piyano çalışmalarımı paylaşmaya devam ediyorum.