Geert Wilders’ten küstah sözler, Geert Wilders kimdir?

Hollandalı siyasetçi Geert Wilders kimdir? Türkiye ile Hollanda arasında diplomatik bir kriz yaşanırken, Hollandalı siyasetçi Geert Wilders’in küstah twitleri gündeme damga vurdu. Geert Wilders, Rotterdam sokaklarında protesto yapan gurbetçi vatandaşlarımız hakkında şok edici sözler söyledi.

Geert Wilders kimdir? Hollandalı siyasetçi Geert Wilders attığı küstah twitler ile gündeme geldi. Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik kriz esnasında Geert Wilders’in Twitter üzerinden attığı twitler gündeme oturdu. Geert Wilders kimdir? 1963 yılında Hollanda’nın Venlo kentinde dünyaya gelen Geert Wilders, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı politikalar yürütüyor ve göçmenlere karşı daha sert önlemler alınmasını savunuyor.

GEERT WİLDERS KİMDİR?

Wilders, Katolik iken ateizmi seçmiş bir siyasetçidir. Vergilerin düşürülmesi, refah devletini tasviyesi, asgari ücretin ortadan kaldırılması, devlet düzenlemelerinin ve müdahalelerinin en aza indirgenmesi gibi sağ liberteryen politikalarla, objektivist bir bakış açısını birleştirerek İslam dini ve özgürlüklerin uyuşamayacağı fikri ile İslama karşı bir siyaset yürütmektedir. İslam’a karşı beyanları nedeniyle 2006 yılında Wilders'a karşı suç duyurusunda bulunuldu. Ancak 2008 yılına gelindiğinde savcılık, Wilders hakkında yargılama yapılamayacağını kararlaştırdı.

Wilders ve partisi yabancı göçmenlere karşı daha sert önlemler alınması, göçmen kanunlarında değişikliğe gidilmesini istemektedirler. Wilders, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliğine karşı Hollanda'daki en büyük muhalefeti yürütmektedir.

GEERT WİLDERS NELER SÖYLEDİ?

Hollanda'nın Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına iniş izni vermemesinin ardından ülkedeki Özgürlük Partisi Lideri ırkçı Geert Wilders attığı twitlerle bu duruma sevindiğini gösterdi.

Özgürlük Partisi (PVV) lideri Wilders ise son gelişmelere ilişkin Twitter hesabından  açıklama yaptı.

"HARİKA"

Irkçı lider Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda "Harika! Yoğun PVV baskısı sayesinde hükümetimiz Hollanda seçimlerinden bir kaç gün önce Türk bakanının inişine izin vermedi" ifadelerini kullandı.

Geert Wilders, bir diğer paylaşımında da "Erdoğan ile aynı fikirde olan Hollanda'daki Türklere söylüyorum: Türkiye'ye gidin ve asla geri gelmeyin" şeklinde yazdı.

GEERT WİLDERS'TEN SON TWEET

Geert Wilders son paylaşımında ise, Hollandalı devlet adamları Rutte ve Aboutaleb'e seslenerek, "Neredesiniz? 500 Türk, Rotterdam'da Allah-u Ekber diye bağırıyor. Bu bizim ülkemiz. Meydanı hızlıca temizleyin." dedi.