Geç kalan da var, son anda yetişen de... TYT bitti sırada AYT var!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) için adaylar, kimlik kontrollerinin ardından salonlara alındı. TYT sınavı, saat 10:15 itibariyle başladı. Türkiye genelindeki sınava bazı adaylar son anda yetişirken, bazı adaylar geç kaldıkları için sınava giremedi. Sınava alınmayan adaylar büyük üzüntü yaşadı. TYT sınavı, saat 13:00 itibariyle sona erdi.

AA-DHA-IHA

Türkiye genelinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu, bugün saat 10:15'te başlayan TYT ile start aldı. TYT, saat 13:00 itibariyle sona erdi. Adaylar, yarın AYT ve YDT sınavlarına girecek.

3 milyondan fazla adayın başvurduğu TYT'de saat 10:00 itibariyle geç kalan adaylar salona alınmadı.

Şanlıurfa'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumuna geç kalan öğrenci ile annesi gözyaşlarına boğuldu. Öğrenci ile anneyi, çevredeki veliler teskin etti.

Son anda okullara gelen öğrenciler bina girişine yetişmek için zamanla yarıştı. Son dakikalarda sınava yetişebilen öğrenciler, görevlilerin yardımı ile sınıflarına götürüldü.

1 SAAT ÖNCE GELDİ, SINAVI KAÇIRDI!

Sınav yeri Beylikdüzü Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu olan bir aday, sınava girmek için 1 saat önceden gelip okulun önünde beklemeye başladı. 10.15'e kadar içeri girebileceğini düşünen aday, geç kaldığı için sınav salonuna alınmadı.

Osmaniye merkez Fakıuşağı Mahallesi'ndeki liseler kampüsü içerisinde bulunan Osmaniye Anadolu Lisesi'nde sınava girecek olan bazı öğrencilerin son anda sınav merkezlerine koşarak gelmeleri kameralara yansıdı. Bir öğrenci ise son anda sınav salonuna alındı. Yanlış okula gelen bir başka öğrenci ise gireceği okula koşarak giderek yetişmeye çalıştı.

Adıyaman'da, Yükseköğretim Kurumları Sınav'ına (YKS) son anda yetişinler, geç kalınca kapıdan dönenler oldu.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi'ne bir dakika ile geç kalan öğrencilerin hayalleri yıkıldı. Bir dakika ile bir yılı kaybeden öğrenciler gözyaşlarına boğuldu.

Ordu'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumuna yetişmek isteyenler, kapının kapanmasına 5 saniye kala içeriye girebildi. Bazı öğrenciler ise 1 dakika ile sınavı kaçırdı.

Yalova'da ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu başladı. Kentteki bir okulda sınava 1 ve 2 dakika geç kalan 2 genç okula alınarak sınava girebildi.

POLİS EKİPLERİ SINAVA YETİŞTİRDİ!

Yurt genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar'da da Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sorunsuz bir şekilde başlarken, sınava geç kalanlar ile kimliğini unutan ve sınava gireceği okulu karıştıran adayların yardımına ise polis ekipleri yetişti.

YKS maratonu TYT ile başladı... Milyonlarca aday ter dökecek!