Gazzelilerden Başkan Erdoğan'a teşekkür! ''Mazluma umut oldunuz''

Başkan Erdoğan, Mısır üzerinden Türkiye'ye getirilen 27 Gazzeli kanser hastasını Ankara'da ziyaret etti. Türkiye sayesinde ablukadan kurtulduklarını belirten hastalar, umutlarının tekrar yeşerdiğini söyledi.

İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'den çıkarılarak, Mısır'dan Cumhurbaşkanlığına ve Milli Savunma Bakanlığı'na ait uçaklarla Türkiye'ye getirilen 27 kanser hastası Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, tedavi altına alınan kanser hastalarını ziyaret etti.

Hastaların tedavi gördüğü Onkoloji Hastanesi'ne gelen Erdoğan'a, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ercan Yeni ile doktorlar eşlik etti. Hastaları tek tek ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerini ileten Erdoğan, hastalar için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

TEKRAR HAYATA TUTUNDUK

Gazze'den getirilen hastalar, kendilerini ziyaret eden Erdoğan'a teşekkür etti. Gerçek anlamda kardeşliği Türkiye'den gördüklerini belirten kadın hasta, "İnşallah sizler de bir gün Kudüs'e gelirsiniz, bu iyiliklerinizin karşılığını bizler de sizlere orada eda etme fırsatı buluruz. Gazze halkı sizleri unutmayacaktır" ifadelerini kullandı. Orak hücreli anemi hastası 17 yaşındaki Mahmud Kadir İbrahim Ebu Neda, 10 yıldır tedavi gördüğünü, Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nin vurulması anında da hastanede olduğunu dile getirdi. Neda, "Saldırılar sonrası hastane içinde psikolojik olarak yıkıldık, gücümüz kalmadı ve ne yapabileceğimizi bilemedik. Türkiye sayesinde ablukadan kurtulduk, tedavi olma fırsatı buluyoruz. Bizler gerçekten çok büyük bir umutsuzluğa düşmüştük. Türkiye devletine ve bizleri getiren ilgililere çok teşekkür ederiz. Çünkü bizler için ellerinden gelen çabayı sarf ettiler" dedi.

SİZDEN HEP İYİLİK GÖRDÜK

Uçağa binmeden önce ellerini açarak dua eden 54 yaşındaki Yusra Abdullah, bu anı hep beklediğinin altını çizerek, "Türkiye her zaman iyilik yapan ve iyi hayat için çalışan bir ülkedir. Bütün dünya ülkelerinin Türkiye gibi olmalarını isterdik. Gazze'deki insani durumlara karşı herkesin duyarlı olması gerekiyordu. Bizler de diğer tüm insanlar gibiyiz, bu nedenle de herkesin yanımızda durmasını isterdik" sözleriyle duygularını paylaştı.

ERDOĞAN BUGÜN ALMANYA'DA

Başkan Erdoğan, Gazze diplomasisini sürdürüyor. Erdoğan, bugün Almanya'yı ziyaret edecek. Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile görüşecek. İki lider, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yanı sıra bölgesel konuları ele alacak. Erdoğan, Batı dünyasına seslenerek, 'Gazzeli masumların yanında olun' çağrısında bulunacak. Erdoğan'ın Berlin'deki temasları kapsamında Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile de bir araya gelmesi bekleniyor. Ekonominin de ele alınacağı görüşmelerde, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 50 milyar doları aşılması için girişimlerde bulunulacak.

KUVÖZDEKİ BEBEKLERE TÜRKİYE NEFES OLACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'ye sevk edilen Gazzeli 27 kanser hastasıyla yakından ilgilendi. Bakan Koca, Mısır'ın gemiyle yardım göndermesine ve aynı zamanda Refah Sınır Kapısı üzerinden hasta transferine izin verdiği ilk ülkenin Türkiye olduğunun altını çizdi. Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde kuvözden çıkarılan bebekleri Türkiye'ye getirmek isteriklerini aktaran Koca, "Biz talebimizi ilettik, özellikle transport küvözlerle prematüre bebekleri, solunum sıkıntısı olan erken doğan bebekleri getirmek istediğimizi, bununla ilgili her türlü talebi karşılayabileceğimizi, teknik anlamda da yoğun bakım şartlarında gerektiğinde bu bebekleri rahatlıkla getirebileceğimizi ifade ettik. Görüşmelerimiz sürüyor" dedi.