Gazze Ölüyor, Ayağa Kalk! Ayasofya'da tek yürek...

İstanbul'da on binler İHH ve TÜGVA'nın çağrısıyla Beyazıt Meydanı'ndan Ayasofya'ya ‘Gazze Ölüyor, Ayağa Kalk' sloganıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi. Protestocular Türk ve Filistin bayrakları taşıdı.

AKŞAM GAZETESİ

İşgalci İsrail'in Gazze'deki soykırımına karşı tepki olarak dün İstanbul'da büyük bir yürüyüş düzenlendi. İHH İnsani Yardım Vakfı'nın 'Gazze Ölüyor! Ayağa Kalk!' çağrısıyla Beyazıt Meydanı'nda toplanan binlerce kişi Yeniçeri Caddesi üzerinden Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne kadar yürüdü.

30 binden fazla katılımcı, "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganları attı; ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarını sallayıp zaman zaman tekbir getirdi.

ASIL PLAN TERK ETTİRMEK

Gazze halkının tehcir edilmek istendiğini söyleyen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mısır'ın sınır bölgesinde kamplar kurulmak istendiğini belirterek şöyle konuştu: "Sonra bu insani kamplarda insanlara gerekli yiyeceği, ilacı vermeyecekler. Gazze'nin tümünü bu kampa sıkıştırıp bunların adeta gönüllü göç etmesini sağlayacaklar ama bu plan tutmaz."

Yurt genelinde de Gazze'ye destek yürüyüşleri vardı. Kastamonu'da katledilen çocuklara dikkat çekmek isteyen bir kadın, çocuk kefeni taşıdı.

ASYA'DAN AMERİKA'YA VİCDANLAR AYAKTA

Dünyanın çeşitli noktalarında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Katil İsrail ve en büyük suç ortağı ABD'ye tepki gösteren yüz binlerce kişi, soykırımın bir an önce durmasını; Filistinlilerin yerlerinden edilmesi planından vazgeçilmesini istedi.