Gaziler hainlerin yakasını bırakmıyor

15 Temmuz hain darbe gecesinde darbecilere geçit vermeyen gaziler, şimdi de darbe davalarında FETÖ'cü hainlerin en ağır cezayı aldıkları mahkemeleri takip ediyor.

 OSMAN NURİ CERİT

Ankara’daki FETÖ davalarını takip eden isimlerden biri de 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde, helikopterden açılan ateş ile yaralanarak gazi olan Arif Bostancı. Bostancı bugüne kadar devam eden davaların tüm duruşmalarını takip eden isimlerden birisi. Bostancı davalarla ilgili izlenimlerini AKŞAM’a anlattı.

BAŞKA ÜLKE SANDIM

“15 Temmuz günü saat 22.00’e jetlerin alçak uçuşunu görünce, başka bir ülke bize saldırıyor zannettim. İnternet üzerinden yakınlarımla haberleştiğimde bunun bir kalkışma olduğunu anladık ve iki arkadaşım ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin önüne gittik. Cumhurbaşkanımızın halkı meydanlara inin çağrısı sonrasında o meydandan ayrılmama kararı aldık. Bizi oradan uzaklaştırmak isteyen hainler, helikopterler ile bize mermi yağdırdı. Ben de o sırada sol omzumdan yaralandım.”

ACILARI UNUTTUK

“Ankara’da gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe davalarının yüze 90’nını takip ettim ve bu davalar sırasında FETÖ’cü hainlerle de yüzleştik. O gece bize kurşun sıkanları gördüğümde duygularıma hâkim olmadım, o gece nerdeyse beni öldürüyorlardı. O geceden sonra 50 gün hastanede yattım, ameliyat oldum. Cumhurbaşkanlığı külliyesi önünde bulunanlara kadın çocuk demeden ateş ettiler. O gece engel olduğumuz darbecileri tek tek mahkeme salonunda Türk Adaletinin önünde görmek tüm acılarımızı bize unutturdu.”

HÂLÂ BİZE SALDIRIYORLAR

Duruşmalarda, darbeci hainlerin bazıları beyni yıkanmış gibi hareket ediyor. O gün milletin üzerine bombalar yağdıran pilot bile ben bomba atmadım diyor. Duruşmalar sırasında bize saldırınlar bile çıkıyor. Bu hainlerin en ağır şekilde cezalandırılması istiyoruz. Tüm davaların sonuna kadar takipçisi olacağız.”