Gazi Meclis Filistin'e ses oldu

Filistin Devlet Başkanı Abbas, TBMM'den dünyaya seslendi: “Halkımız teslim olmayacak, ne pahasına olursa olsun başkenti Doğu Kudüs olan devletimizi kuracağız.”

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Meclis'teki tarihi oturumda Gazze'deki İsrail soykırımını anlattı: "Önümüzde hiçbir çözüm yolu kalmadı, ben ve kardeşlerim Gazze'ye gitme kararı aldık. Barışa giden yol Filistin'den başlar, Filistin'le biter. İşgal bitecek, Filistin özgür kalacak. Ya zafer ya şehadet..."

TBMM Genel Kurulu, Filistin Konulu Olağanüstü Oturum için Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplandı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Gazze'de yaşan katliamları Meclis'te anlattı. Soykırımcı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun alkışlandığı ABD Kongresi'nin aksine Gazzelilerin sesini TBMM'den dünyaya duyuran Abbas, Genel Kurul'da dakikalarca ayakta alkışlandı.

HANİYE İÇİN DUA EDİLDİ

Sözlerine on binlerce şehidi rahmetle anarak başlayan Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Tahran'da katledilen Hamas lideri İsmail Haniye ve Filistinli şehitler için Meclis'te bulunan herkesi Fatiha suresini okumaya davet etti. Abbas, "Filistin halkının büyük acısını anlatmaya geldim. Allah'ın bu mücadelemizi zaferle taçlandıracağına ve bu belanın son bulacağına inanmaktayız" dedi.

TÜRKİYE HEP YANIMIZDA

Mahmud Abbas, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye'nin Filistin halkının meşru haklarını savunan öncü duruşunu takdir ettiğini dile getirdi. Türkiye'nin gönderdiği insani yardımlardan duydukları memnuniyeti ifade eden Filistin lideri, "Bu Meclis çatısı altında toplanan tüm milletvekillerini halkımızın adil davasını savunduğunuz için selamlıyorum. Filistin halkına karşı işlenen tarihi adaletsizliğe, katliamlarına, savaş suçlarına ve soykırıma karşı sizler Filistinlilerin yanında yer almaktasınız. İsrail'in iğrenç suçlarını kınayan Türkiye'nin tüm siyasi partilerini kutluyorum. Gazze'de halkımıza on binlerce ton insani yardım gönderen Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Filistin halkını ve haklı davasını destekleyen kardeş Türk halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye'nin verdiği desteği unutmalarının mümkün olmadığını kaydeden Abbas, "Türkiye'nin Lahey'deki davaya müdahil olmasını kutluyorum. İsrail ile ticareti durdurması, 10 milyar dolarlık ticareti Filistin halkına destek için durdurdu. Filistin davası Türkiye'de ana mesele haline gelmiştir bu da Türk halkının ahlakının göstergesidir" şeklinde konuştu.

GAZZE'YE GİDECEĞİM

Filistin lideri Abbas, Gazze'ye gitme kararı aldıklarını duyurarak, "Önümüzde hiçbir çözüm yolu kalmadı, bu nedenle de ben ve tüm Filistin yönetimi üyeleri Gazze'ye gitme kararı aldık, bunu yaparız. Bizim hayatımız Gazze'deki çocukların hayatından daha değerli değil. Bizler İslam'ın hükmünü uyguluyoruz: Ya zafer ya şehadet... Gazze'den sonra inşallah Kudüs-ü Şerif'e yöneleceğimi de ifade etmek istiyorum ve ebedi başkentimize de gideceğim" ifadelerini kullandı.

"İşgal bitinceye kadar yolumuza devam edeceğiz" diyen Abbas, "Bağımsızlık ve özgürlüğü er ya da geç kazanacağız. İşgal sona erecektir. Filistin özgür ve ebedi kalacaktır. Hep birlikte hürriyete, devlete ve Kudüs'e doğru. Yaşasın Filistin Türkiye kardeşliği. Sayın Erdoğan bizlere destek verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

GAZZE'SİZ FİLİSTİN OLAMAZ

Gazze'nin Filistin Devleti'nin ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayan Abbas, "Gazze'de bir başka devlet kurulamaz ve Gazze'siz bir Filistin devleti de olamaz. Halkımız kırmayacak ve teslim olmayacaktır. Bizler Gazze'yi tekrar imarını gerçekleştireceğiz. Şu an yüzde 70'inden fazlası yıkılsa da yapacağız. Ne kadar çok bedel ödersek ödeyelim bunu yapacağız. Katiller savaş suçlarından dolayı kurtulamayacak. Bu suçlar da böyle zamanaşımı ile düşmez. Bunlar şüphesiz hesaba çekilecek" şeklinde konuştu.

İŞGALCİLERİ DEFEDECEĞİZ

Filistinlilerin direnişinin devam edeceğini vurgulayan Abbas, " İsrail'in Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'te yürüttüğü soykırımın asıl amacı vatan topraklarımızdan Filistin varlığını söküp atmak ve Filistinlileri bir kez daha tehir ettirmektir. 1948'de ve 1967'de olduğu gibi aynı trajediyi tekrar yaşatmak istiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bu asla gerçekleşmeyecektir. Dimdik durmaya devam edeceğiz ve topraklarımızdan ayrılmayacağız. Halkımız ne olursa olsun oradaki gaspçıları defedecektir" dedi.

TEK BİR TAŞ VERMEYİZ

Kudüs'ün kendilerinin olduğu kadar Türkiye'nin de kalbinde özel bir yere sahip olduğunu belirten Abbas, "Sizin ve bizim için kırmızı çizgimizdir. Filistin toprağının bir zerresi ve bir taşını gözden çıkaran ne bizdendir ne de sizdendir. Burası bizlere dinin ve tarihin emanetidir. Barış ve güvenliğe giden yol Filistin'den başlar ve Filistin'le biter. Pusuda bekleyen ve hepimizi hedef alan bu düşmana karşı zafere ulaşmanın en kısa yolu gördüğümüz ulusal birliğimizdir" mesajını verdi.

ABD BİR FELAKETTİR

ABD'nin tutumunu eleştiren Abbas, "Gazze'nin altyapısının üçte ikisinden fazlası yıkıldı. Filistin halkı evsiz, yurtsuz bırakıldı. Buna rağmen ABD tam üç kez veto hakkını kullandı. Tüm dünyanın İsrail saldırılarına dur dediği bir zamanda ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde veto hakkını kullandı. Maalesef Amerika bir felakettir. Ve Amerika felaketi devam ediyor" dedi.

TARİHİ OTURUMDAN NOTLAR

Başkan Erdoğan, kabine üyeleri ve yabancı büyükelçiler toplantıyı locadan izledi. Genel Kurul'da katledilen Hamas lideri İsmail Haniye'nin fotoğrafı yer aldı. Milletvekillerinin oturduğu sıralara Filistin ve Türk bayraklarının yer aldığı atkılar bırakıldı. Milletvekilleri ve davetliler için çeviri yapılan kulaklıklar dağıtıldı. Davetliler dışında TBMM'ye ziyaretçi kabul edilmedi. Filistinli şehitler ve İsmail Haniye ve için Meclis'te dua edildi. Mahmud Abbas'ın 46 dakika süren konuşması dakikalarca ayakta alkışlandı. Oturum sonrası Erdoğan ile Abbas, TBMM'den el ele tutuşarak ayrıldı.