Gara bölgesinin haritadaki yeri nasıl? Gara nerede, hangi ülkede yer alıyor?

Gara bölgesi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarılı operasyon yaptığı yerlerden biri olarak biliniyor. Milli Savunma Bakanlığı geçtiğimiz günlerde PKK'ya ait olan bölgelere operasyon düzenlediğini de duyurmuştu. Bunun üzerine vatandaşlar, Gara nerede, hangi ülkede yer alıyor? sorularına yanıtı aramaya başladı. İşte Gara bölgesinin haritadaki yeri..

Gara bölgesinin nerede olduğu yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başlattığı Pençe Kartal-2 Harekâtı ile gündeme gelen Gara bölgesi son dönemde yapılan operasyonlarla dikkatleri çekiyor. Gara nerede, hangi ülkede yer alıyor? Gara bölgesinin haritadaki yeri...

GARA NEREDE, HANGİ ÜLKEDE YER ALIYOR?

Gara Bölgesi Kuzey Irak'ın dağlık bölgesine verilen addır. Gara bölgesi Türkiye sınırından yaklaşık 40 kilometre uzaklıktadır. Oldukça engebeli bir araziye sahip olan Gara Dağı ile Kandil Dağı arası uzak ve dağlık özelliğe sahiptir.

TSK'DAN GARA AÇIKLAMASI

Türk Silahlı Kuvvetleri Gara Bölgesi'nde PKK terör örgütüne karşı Pençe Kartal-2 Harekatı yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından icra edilen başarılı operasyonlar sonucu ağır kayıplar veren terör örgütü PKK/KCK'nın, Irak'ın kuzeyinde bazı bölgelerde varlığını halen sürdürmeye, yeniden barınma alanları ve mevziler oluşturmaya devam ettiği ve geniş çaplı bir saldırı hazırlığı içinde olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde bulunan ve teröristler tarafından kullanılan hedeflere 10 Şubat 2021 günü saat 02.55'ten itibaren Pençe Kartal-2 Harekatı düzenlendi. Operasyonun sona erdi.

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar, 2'si sağ 50 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Gara'daki PKK mağarasına yapılan operasyonda terör örgütü alıkoyduğu 13 vatandaşı şehit etti.