Fransız okulları öğrenci alımını durdurdu... Türkiye'nin şartlarını kabul ettiler!

Milli Eğitim Bakanlığı, Charles De Gaule ve Pierre Loti okullarının ana sınıfları ve ilkokullarının birinci sınıflarına 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Türk öğrenci kaydedilmeyeceğini ve aynı şekilde ara sınıflarda da yeni nakil öğrenci alınmayacağını duyurdu.

aksam.com.tr

Charles De Gaule ve Pierre Loti okulları Türk öğrenci alımını durdurdu.

Söz konusu gelişmeyi Milli Eğitim bakanlığı duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yasal statüsü olmaksızın faaliyet gösteren ve Türk öğrenci kabul eden Charles De Gaule ve Pierre Loti okullarıyla müzakereler sonucu belirli şartlarda uzlaşıldığı belirtildi.

TÜRK ÖĞRENCİ ALIMI DURDURULDU!

Buna göre yasal statü verilmesini öngören uluslararası anlaşma karara bağlanana kadar Charles De Gaule ve Pierre Loti okullarına yeni Türk öğrenci kaydı yapılmayacak.

Karar, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanacak. Aynı şekilde ara sınıflarda nakil yoluyla da Türk öğrenci alınmayacak.

2024 yılının Ocak ayı itibarıyla okullarda mevcut Türk öğrencilerin listesi ile AEFE (Fransız Yurt Dışı Eğitim Ajansı) tarafından marka verilen okulların bilgileri, önümüzdeki ders yılı başlamadan önce Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edilecek.

TÜRK DİLİ, EDEBİYATI, KÜLTÜRÜ VE TARİHİ DERSLERİNE ÖZEL ÖĞRETMEN!

Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusu okulların yasal statüye kavuşana kadar Türk dili, Türk kültürü, Türk edebiyatı, Türk tarihi ve coğrafya derslerini Bakanlık tarafından gönderilecek ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğretmenlerce verileceğini belirtti.

Ayrıca okul bünyelerinde açılacak ofislere yetkililer görevlendirilecek ve bu okulların eğitim öğretim süreçleri denetlenecek.