Fransız derginin gündeminde Türkiye... ''Kapımızdaki savaş''

Türkiye'nin Suriye, Libya ve Doğu Akdeniz'deki adımları, bölgede gayrimeşru planları olan ülkelerin oyunlarını bozmaya devam ediyor. Fransa'da Türkiye ve Erdoğan düşmanlığıyla bilinen Le Point dergisi, kapağına taşıdığı Erdoğan fotoğrafını “Ayasofya, Suriye, Libya, Akdeniz… Kapımızdaki savaş” başlığıyla okuyucularına sundu.

Türkiye’ye ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı düşmanlığıyla bilinen Fransız dergisi Le Point’in manşetini bir kez daha Türkiye karşıtlığı süsledi.

Aksam.com.tr’nin haberine göre, Başkan Erdoğan’ın TCG Kınalıada (F-514) korvetinin önünde konuşma yaparken çekilmiş fotoğrafını öne çıkaran Le Point, “Ayasofya, Suriye, Libya, Akdeniz… Kapımızdaki savaş” başlığını attı.

TÜRKİYE, BÖLGEDEKİ GAYRİMEŞRU OYUNLARI BOZMAYA DEVAM EDİYOR

Uluslararası hukuktan doğan haklarını taviz vermeden koruyarak Doğu Akdeniz’de sondaj çalışmalarını sürdüren Türkiye’nin Libya’nın meşru yönetimi olan Ulusal Mutabakat Hükûmeti ile meşru adımlar atmaya devam etmesi, bölgede gayrimeşru planları olan Fransa gibi ülkelerin oyunlarını bozmaya devam ediyor.

AYASOFYA KARARINDAN RAHATSIZ OLDULAR

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kazanımları noktasında donanma alanında gösterdiği başarının önemini, kapağına taşıdığı TCG Kınalıada ile tasdikleyen Le Point dergisi, Türkiye’ye karşı kinini ise Ayasofya’nın 86 yıllık aranın ardından yeniden ibadete açılması üzerinden ortaya döktü.

FRANSA YÖNETİMİNİN YALANINI SÜRDÜRDÜLER

Savaşın “Fransa’nın kapısına dayanmak üzere olduğunu” yazan Le Point, Fransa yönetiminin “Türk fırkateynleri gemimizi taciz etti” yalanını sürdürürcesine “Türkiye Doğu Akdeniz’de çatışma istiyor” diye yazdı.