Fondaş Ruşen Çakır 16 yıl önce Pentagon'un maaşa bağladığı gazetecileri ifşa etmiş

Son günlerde fon tartışmalarıyla gündeme gelen Ruşen Çakır'ın, 2005 yılında Pentagon'dan fon alan gazetecileri ifşa ettiği ortaya çıktı.

Amerikan Chrest Foundation'dan 476 bin 720 dolar alan Ruşen Çakır'ın 16 yıl önce manşet olan "Basın Skandalı" haberi yeniden gündeme geldi.

Ruşen Çakır'ın 7 Şubat 2005'te yayınlanan haberinde, "... Pentagon'un 50 gazeteciyi maaşa bağlayıp Amerika lehine yazılar yazdırdığını, aralarında 4 de Türk gazetecinin olduğunu" duyuran Çakır, duruma "Amerikan basını kendi ordusunun psikolojik savaş için yabancı gazetecilere telif ödemesini yerden yere vururken ve Pentagon olayla ilgili soruşturma açarken, başta bu sitede para karşılığı yazanlar olmak üzere Türkiye'de bazı gazeteciler, 'Ne olmuş yani?' diyebiliyorlar" diye tepki göstermişti.

O gün, Pentagon'dan fon almayı "Gazetecilik kisvesi altında psikolojik savaş" olarak tanımlayan Çakır, "Bazı meslektaşlarımın enerjilerini, hem de çok ucuza, Amerikan ordusu için seferber etmiş olmaları ağırıma gidiyor. Bu arkadaşlar, dünyada birçok örneği görüldüğü gibi, özür dileyip gazeteciliği bırakmalıdırlar. Kendilerini acındırmaya çalışmayı bırakıp böyle onurlu bir yol seçerlerse Türkiye'ye bir yararları olur" ifadelerini kullanmıştı.