FLAŞ! Can Dündar'a saldırı girişimi

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a, duruşma arasında Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde beklediği sırada silahla ateş açan bir kişi gözaltına alındı. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin 1976 Sivas doğumlu Murat Şahin olduğu belirlendi.

MİT tırları davasında yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a silahlı saldırı girişiminde bulunuldu. Mahkemenin karar için ara vermesinin ardından dışarı çıkan gruba adliye önündeki kalabalığın içinden üç el ateş edildi. 

SEKEN KURŞUN MUHABİRİN BACAĞINI SIYIRDI


Saldırıda davayı takip eden NTV muhabiri Yağız Şenkal seken bir kurşun sonucunda bacağından hafif sıyrıkla yaralandı. Şenkal'ın sağlık durumunda ciddi bir durumun olmadığı belirtildi. 

KİMLİK İDDİASI

Can Dündar'a saldıran kişinin üzerinden 1976 Sivas doğumlu kimlik çıkan Murat Şahin olduğu ortaya çıktı. Görgü tanıkları saldırganın "Seni yaşatmayacağım vatan haini" diye bağırdıktan sonra silahını ateşlediğini söyledi. Silahlı saldırgan emniyet birimleri tarafından yakalandıktan sonra gözaltına alındı. 

ERDEM GÜL'DEN SALDIRI SONRASI AÇIKLAMA

Cumhuriyet Gazetesi Ankara temsilcisi Erdem Gül, Gazeteci Can Dündar'a mahkemede saldırı girişiminin ardından konuştu. Gül, yaptığı açıklamada "Olay adli bir olaydır Can Dündar ile bir ilgisi yok" dedi.