Fitneye geçit verilmeyecek

Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı ziyaret etti. Mustafa, Ankara'da terör ve kışkırtmalara karşı ortak mücadele vurgusu yaptı.

Kayseri'de 7 yaşında bir çocuğun Suriyeli sığınmacı tarafından taciz edilmesi sonrası Türkiye'de birçok kentte çıkarılan olaylar sonrası provokatörler Suriye'nin kuzeyinde de devreye girerek bölgede Türkiye karşıtı eylemler gerçekleşti. TSK, MİT, İçişleri Bakanlığı ve emniyet güçlerinin hem Türkiye hem de Suriye'de zamanında müdahalesi ile olaylar yatıştırıldı.

KARDEŞLİK BAĞIMIZ GÜÇLÜ

Suriye'de Türk bayrağına yönelik provokatif eylemler ve Türk araçları ile binalarına saldırılara karşı anından tavır alıp müdahale eden Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa, önceki gün Ankara'ya gelerek İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı ziyaret etti. Ziyaret sonrası sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Mustafa, iki halkın geçmişten bugüne gelen kardeşlik bağlarının gücü sayesinde tatsız olayların atlatılacağını belirtti.

ORTAK MÜCADELE EDECEĞİZ

Bakan Yerlikaya ile yaptıkları toplantıda, Türkiye ve Suriye'de yaşanan talihsiz olaylarla ilgili son gelişmeleri ele aldıklarını belirten Mustafa, "Yaşanan olaylar reddedildi ve kınandı. Saldırganlara karşı alınan hukuki tedbirleri memnuniyetle karşıladık. Türk ve Suriye halklarının, iki kardeş halkın ortak mücadelesini sürdürme kararlılığına vurgu yaptık. Bölgemize yabancı olan terör örgütleri ve aşırı fikirlere karşı alınacak tedbirler değerlendirildi. Türkiye'de yaşayan Suriyeli halkımızın durumu ve yaşadıkları zorluklar da ele alınırken, Sayın Bakan, Türk halkının, iki halkın yetiştiği örf ve adetlere göre ve öğretiler çerçevesinde halkımıza muamele etme konusundaki istekliliğini dile getirdi." ifadelerini kullandı.

PROVOKATÖRLERİN 468'İ SABIKALI

Kayseri'yi ziyaret eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şehirde çıkan Suriye olaylarına ilişkin bilgi verdi. Yerlikaya, "Görmek istemediğimiz toplumsal olaylar yaşandı. Kayseri'de 855 şahıs gözaltına alındı, bunların 13'ü tutuklandı, 145'i hakkında adli kontrol kararı verildi. Bu gözaltına alınan şahıslardan 468'inin 50 farklı suçtan adli kaydı oluğunu görüyoruz. Türkiye genelinde ise 1065 şahıs gözaltına alındı. 28 kişi tutuklandı. Göçmen konusuyla ilgili sosyal medyada provokasyona yönelik süreç yaşanıyor. Bot hesapların oranı yüzde 38'e çıktı. Olumsuz ve negatif paylaşım oranı da rekor kırdı. 189 hesap yöneticisi tespit edildi, 12'si tutuklandı" dedi.