Firuzağa'da eşime vurdular

Firuzağa'daki plakçıda yaşanan olayda gözaltına alınıp serbest bırakılan D.B o günü AKŞAM'a anlattı. Eşim çocuğumla geçerken yol istedi. Puseti tekmeleyip hakaret ettiler.  

1

BÜLENT ŞANLIKAN

Firuzağa’da bir plakçıda yaşanan olayların ardından gözaltına alınan 3 şüpheliden serbest bırakılan D.B. derdinin içki olmadığını belirterek “Özgürlük başkasının özgürlüğünü kısıtlamak değildir” dedi. D.B. olayın perde arkasını AKŞAM’a anlattı: Eşim plakçının önünden pusetteki çocuğumla beraber geçerken kaldırımı işkal edenlerden yol istemiş. Onlar da başörtülü olduğu için 'karaböcek' diyerek hakaret edip puseti tekmelemişler. Benim tepkim aileme yapılanlardı. 

BANA DA KÜFÜR ETTİLER  

Bahsi geçen mekan ile evimin arası iki adım. Görüşmek için gittim. 50-60 kişilerdi ve ellerinde içki vardı. Yaptıkları hakereti sordum hakaret edip dükkanını içine çektiler. Mekânın sahibi Koreliyi sima olarak tanıyorum. Onu dışarıya çekip ortamı göstermek istedim. O arada ortalık karıştı. Onlar beni itti ben onları ittim. Bu mekânın karşısı Fransız Sokağı. 40 yıldır burada oturuyorum. Benim içki ile sorunum olsa benim o zaman Fransız Sokağı’na her gün önünden geçiyorum dalmam gerekiyordu. 

Yine algı operasyonu

Beyoğlu Firuzağa'da plakçıya Ramazan'da içki içildiği için saldırı yapıldığı iddiasının algı operasyonu olduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili gözaltına alınıp serbest bırakılan D.B.'nin savcılık ve emniyet ifadesi kamera görüntüleri ile doğrulandı.