Fırat’ın batısında tek terörist kalmayacak

Cerablus'ta iki koldan operasyona devam eden Türkiye ABD’ye net mesaj verdi. Fırat’ın batısında tek terörist kalmayacak.

Hakkı KURBAN / ANKARA

ABD’nin PYD’yi korumak için oynadığı ihanet oyunu Türkiye’nin kararlılığını etkilemedi. Ankara, muhataplarına, terör örgütlerinin Türkiye’ye yönelik saldırıları etkisiz hale getirilinceye kadar Fırat Kalkanı Operasyonu’nun süreceği mesajını şöyle verdi: Cerablus ve çevresinin teröristlerden temizlenmesinin ardından devam eden operasyonun “Batı” rotası Mare’ye kadar uzanacak. Böylece Cerablus-Mare hattındaki 90 km’lik kuşaktaki çalışma ile terör örgütlerinin bu bölgeden Türkiye’yi hedef almalarının önüne geçilerek  PYD-YPG’nin, Fırat’ın batısından Akdeniz’e uzanan bir koridor oluşturarak “terör devleti” kurma girişimine de set çekilmiş olacak. 

Saçur’da sukur namazı

ÖSO doğuda Saçur Çayı'nın Fırat Nehri'yle birleştiği yer ile batıda Ez Zahiriyah-El Yakubiyah-Hasansağır meskun mahallerini içeren bölgede kontrolü sağladı. Köylerin girişlerinde kontrol noktaları oluşturan askerler, bazı evlerde 

ve arazide arama yaptı. Olası tuzaklamalara karşı bazı yerlerde karayolu yerine araziden gitmeyi tercih eden unsurlar, tespit ettikleri terör unsurlarına ateş açtı. Tam güvenliği sağlayan ÖSO Saçur Çayı kenarında şükür namazı kıldı.