Zekai Aksakallı'ya ne oldu?

TSK'nın Cerablus'taki Fırat Kalkanı Operasyonu'nu yöneten Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı hakkında ortaya atılan bir iddia endişe yarattı.

Fırat Kalkanı operasyonunu yöneten Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı ile ilgili bir haber korkuttu. Zekai Aksakallı'nın hastaneye kaldırıldığı öne sürüldü. TSK'dan açıklama geldi. Zekai Aksakallı'nın Gaziantep'te hastaneye kaldırıldığı öne sürüldü. Hande Fırat'ın duyurduğu bu habere ilişkin TSK'dan açıklama geldi. Zekai Aksakallı kamuoyunda bordo bereliler olarak bilenen Özel Kuvvetler'in komutanı.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre Zekai Aksakallı'nın ufak bir rahatsızlığı bulunuyordu. Bu rahatsızlığı için hastaneye gidip muayene olan Zekai Aksakallı görevinin başına döndü. Askeri kaynaklar, Korgeneral Aksakallı’nın sağlık durumunun iyi olduğu ve görevinin başında olduğunu duyurdu.

ZEKAİ AKSAKALLI KİMDİR?

Zekai Aksakallı Erzurum'da dünyaya geldi. 2 çocuk babası. Zekai Aksakallı, Türk asker. 2013 yılından bu yana Özel Kuvvetler Komutanı olarak görev yapmaktadır. 15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrası koruma astsubayı Ömer Halisdemir ile birlikte Özel Kuvvetler Komutanlığını darbecilerden kurtarmakta büyük rol oynadı.

2009 yılında gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) sonrası Tank Kurmay Albay Komutanlığı görevinden tuğgeneralliğe terfi eden Aksakallı, 2013 yılında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevliyken Yüksek Askeri Şura kararları sonrası 1. Özel Kuvvet Komutanı olduğu sırada tümgeneralliğe terfi etti. 28 Temmuz 2016 tarihli YAŞ toplantısında korgeneralliğe terfi etmiştir. Fetullahçı Terör Örgütü‘nün (FETÖ) darbe girişimine karşı, “Eşkiyalar başarılı olamayacaklar” diyerek tepki gösteren Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları kapsamında korgeneralliğe yükseldi.