Firari katil cezaevinde öldürülmüş

Birlikte yaşadığı Seda Kurt'u öldüren ve yurtdışına kaçan Ercan Akkaş, üç yıl sonra bulundu ancak yaşamadığı ortaya çıktı. Gürcistan'da bir başka suç nedeniyle tutuklanan katil zanlısının, cezaevinde dövülerek öldürüldüğü belirlendi.

İstanbul Avcılar'da 4 Kasım 2019 günü birlikte yaşadığı 2 çocuk annesi Seda Kurt'u 19 yerinden bıçaklayarak öldüren Ercan Akkaş, yurtdışına kaçtı. Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Akkaş hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Bir tanık, firari katil zanlısının Gürcistan Tiflis'te olduğunu, işlediği bir suç nedeniyle tutuklanarak cezaevinde girdiğini söyledi.

CENAZESİ GETİRİLDİ

Mahkeme, Adalet Bakanlığı ile yazışarak iade sürecini başlattı. Süreç devam ederken Akkaş'ın temmuz ayında mahkumlar arasında çıkan kavgada dövülerek öldürüldüğü bildirildi. Akkaş'ın cenazesi İstanbul'a getirilerek, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testiyle kimliği doğrulandı. Kesin kimlik tespiti için yakınlarının yanı sıra Seda Kurt'un üzerindeki doku örnekleri de kullanıldı.

SEDA'NIN ANNESİ: İLAHİ ADALET

Kızının katilinin yakalanması için 3 yıldır mücadele veren Seda Kurt'un annesi Bedia Akar, şöyle konuştu: "Bir kadın cinayeti davası daha kapandı. İlahi adalete inanırım. 'Katil bulunana kadar üzerimdeki tişörtü çıkarmayacağım' demiştim. Katil çıktı, artık bu tişörtü kaldırıyorum. Hayatımız kısmen de olsa normale döndü."