Finans Merkezi Ümraniye hızla gelişiyor

Referandum öncesi Ümraniye’de miting yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan uluslararası finans merkezi Ümraniye’nin eski sıkıntılı günlerini geride bırakarak geleceğe doğru hızla ilerlediğini söyledi.

İstanbul Ümraniye’de miting yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılacak Finans merkezi ve metro hattının Ümraniye’ye değer kattığını, Ümraniye’nin geleceğe doğru hızla ilerlediğini söyledi. İşte Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları;

ERDOĞAN “ÜMRANİYE NEREDEN NEREYE GELDİ”

Bir Ümraniye hatırası anlatıyorum. Kim vardı Ümraniye’de CHP belediyesi. Sene 1993. hatırlayın burada çöplük patladı. 39 vatandaşımız hayatını kaybetti. Zira CHP belediyesinin olduğu yerde işte bu zihniyet vardır. Bu kirli zihniyet vardır. Başarısız zihniyet vardır. Bu patlamanın olduğu alanda şimdi Ümraniye’mizin spor tesisi var. Nasıl gidiyor Ümraniye spor iyi mi? Süper lige çıkmak için çalışıyorsunuz değil mi? Fazla bir şey kalmadı çoğu gitti azı kaldı. Nereden nereye geldiğinizi çok iyi biliyorsunuz. Ümraniye 15 Temmuz’da 8 şehit veren 120 de gazisi olan bir ilçedir.  Ülkemizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkma konusunda şehitleri ve gazisiyle ilçemiz kendisini ibra etmiştir.  İstanbul’un Anadolu yakasındaki en büyük ilçesi olan Ümraniye 700 bin nüfusuyla pek çok ilçemizi geride bırakıyor. böyle bir ülke böyle bir ilçenin şanına uygun projeler yapılıyor.

Artık 15 Temmuz şehitler meydanı olan Ümraniye Meydanı altındaki otoparktı kültür ve sanat merkeziyle inşallah ilçemize layık eser olur. İnşallah 1,5 yılda tamamlanacak projeyle ve metro hattının hizmete girmesiyle ilçemizin cazibesi daha da artacak.

“CHP HAYIR DEMİŞTİ”

Bilir misiniz bu metro hatlarına büyükşehir belediyesinde CHP meclis üyeleri hep bugünkü olduğu gibi hayır demişlerdi.Bunların hayatı bu ya. Bu ülkeye faydalı olabilecek hiçbir şeye bunlar bugüne kadar evet demediler ki. Hayatları bu…

Taksim gezi alanında bunlar var, nerde bir terör esiyor bunlar var. Şimdi az önce bakanımız da söyle de kimler hayır diyor. Kandil hayır diyor. İmralı hayır diyor. Bir de ortak çalıştıkları Pensilvanya’daki şarlatan da hayır diyor.

Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu. Öyle mi?  peki sevgili peygamberimiz ne buyuruyor: Kişi sevdikleriyle beraberdir. Bitti, kimi seviyorsan onunla beraber olacaksın.

“FİNANS MERKEZİ ÜMRANİYE HIZLA GELİŞİYOR”

Uluslararası finans merkezine ev sahipliği yapan Ümraniye o eski sıkıntılı günlerini geride bırakarak yepyeni bir geleceğe hızla ilerliyor. İlçemizin en önemli sorunu olan 2B kapsamındaki bölgelerin tapu meselesi çözüldü. Şimdi imar planları yapılıyor. İnşallah yılsonuna kadar bu çalışma da bitiyor. Artık vatandaşımız tapusu imarı olan yerlere huzur içinde evlerini yapabilecekler. Mesele bu azmin gayretin mücadelenin sembolü olan bugünkü Ümraniye’nin ortaya çıkmasında emeği geçenleri başta belediye başkanı olmak üzere şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum.

Ümraniye 16 Nisanda evet diyerek ülkemiz de için de bir ışık yakmaya hazır mı?  16 Nisanda evet diyerek tüm İstanbul’a örnek ve öncü olmaya hazır mı? Ümraniye Allah’ın izniyle bu azmiyle bu kararlılığıyla birinci bitirdi. Az kaldı saatler var. Ona göre. Durmak yok yola devam.

Ümraniye şöyle karşımdaki bu muhteşem topluluğu görünce insanın gözlerinin yaşarmaması mümkün mü? Allah’ıma hamd olsun. Ümraniye’yi bu coşkuyla görünce yarın akşamki neticeyi görür gibiyim.

Ümraniye Türkiye’yi hayali, projesi olanların yönetmesi için evet diyor mu? Ümraniye, vesayet odaklarına değil sadece millete hizmet edenlerin ülkeyi yönetmesi için evet diyor mu? Şimdi öyle bir haykıralım ki boğazın karşı yakası Avrupa Bu sesi duysun.

Ümraniye tek millet için evet mi, Ümraniye tek bayrak için evet mi, tek vatan için evet mi, tek devlet için evet mi? maşallah. Görüyorum ki yarın bir başka olacak.

ÜMRANİYE FİNANS MERKEZİ

2014 yılında inşasına başlanan Finans Merkezi 3 milyon 200 bin metrekarelik alan üzerine kuruluyor. Proje büyüklüğünün 3 milyar lirayı geçmesi beklenen Ümraniye Finans Merkezi projesi, dünyaca ünlü New York ve Londra finans merkezlerinden daha büyük bir proje olması amacıyla başlatıldı.

Finans Merkezi tamamlandıktan sonra Başka Ümraniye, Ataşehir ve diğer çevre ilçeler olmak üzere büyük bir iş kapısı olacak.  Ümraniye, finans merkezi ve yapılacak metro hattıyla İstanbul'un en gözde ilçelerinden biri haline geldi. Proje duyurulduktan sonra konut fiyatlarında oldukça artış gözlendi.

FİNANS MERKEZİNİN ÖZELLİKLERİ

- 4.5 milyar TL yatırım maliyeti 

- 2 milyon metrekare planlama alanı 
- 3.2 milyon metrekare inşaat alanı 
- 50 bin kişiye istihdam 
- 11 bin kişiye yaşam 
- 30 binlik günlük ziyaretçi
- 100 bin metrekare ticari alan 
- 600 bin metrekare ofis
- 130 bin metrekare rezidans
- 105 bin metrekare otel
- 10 bin metrekare konferans salonu

Metro Hattı

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe raylı sistem hattıyla da bağlantılı olması planlanan Finans Merkezi metro hattı Göztepe, Sahray-ı Cedid, Yeni Sahra, Ataşehir, Finanskent, Soyak, Atakent, Ümraniye ve Hastane olmak üzere 9 istasyondan meydana geliyor. Finans Merkezi metro ihalesine 10 firma katılım gösterdi.