Filipinler'de 85 kişiyi taşıyan askeri uçak düştü

Filipinler'in güneyindeki Sulu eyaletinde 85 kişiyi taşıyan askeri uçak düştü. Filipinler Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasıda, askeri uçak kazasında 17 kişi hayatını kaybetti

AA

Filipinler Genelkurmay Başkanı General Cirilito Sobejana, askeri uçağın Sulu eyaletine bağlı Jolo Adası'na iniş yapmaya çalışırken düştüğünü açıkladı.

Şimdiye kadar 40 kişinin kurtarıldığını belirten General Sobejana, "Arama ve kurtarma ekipleri, diğer kazazedelerin canını kurtarmak için bölgede çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Uçağın, askeri okuldan yeni mezun olanları görev yerine götürmek üzere hareket ettiği öğrenildi.

FİLİPİNLER SAVUNMA BAKANLIĞI: ASKERİ UÇAK KAZASINDA 17 ÖLÜ

Filipinler Savunma Bakanı Delfin Lorenzana tarafından yapılan açıklamada, "Filipinler Hava Kuvvetleri'ne ait bir C130 uçağı bugün öğle saatlerinde Jolo Havalimanına iniş yaparken düştü. İlk rapor, uçakta 3 pilot ve 5 mürettebat olmak üzere 92 personelin bulunduğunu belirtiyor. Şimdiye kadar 40 yaralı kurtarıldı ve 17 cansız bedene ulaşıldı. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor" ifadelerine yer verildi.

Filipinler Hava Kuvvetleri yaptığı açıklamada 5125 kuyruklu C-130 uçağın personel taşırken Jolo Havalimanı'na iniş yaparken düştüğünü belirtti.