AKŞAM GAZETESİ
1- SOL TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ 300 KİŞİ SDG'DE
2- DIŞ MÜDAHALE İRAN HALKINI BİRLEŞTİRİR
3- NE TÜRK NE ARAP TAHAKKÜMÜ
4- DAYANIŞMA YOKSA HEGEMON GELİR
5- SORUN İSRAİL İLE DEĞİL POLİTİKASIYLA
6- NATO DAĞILIRSA ALTERNATİF
SURİYE VE SDG: "PKK terör örgütü, geçmişte yüzlerce kişiyi alıp SDG ile Suriye'de görevlendirdi. Onlar Suriyeli değiller ve şu anda Suriye'deler. Bu birincisi. İkincisi, SDG'nin kontrolünde Türk solcu unsurlarına da sığınak ve yer verildiği. 300 kadar silahlı insan var orada. Biz hepsini tanıyoruz. Bunun da kalkmasını istiyoruz."
İRAN: "İsrail, İran'da rejim değişikliği ister ama yapabilirler mi bilmiyorum. Çünkü bu halkın elinde, dış askeri müdahalenin elinde değil. İran halkı savaş ve dış saldırı sırasında, liderlerinin etrafında birleşir."
BÖLGEDE YENİ BİRLİK:"Bölgemizdeki sorun, ulus devletler arasındaki güven eksikliği. Güveni artırabilirsek, bu istikrar ve barış getirmeye yardımcı olacak. Ne Türk tahakkümü ne Arap tahakkümü ne Fars tahakkümü ne de başka bir tahakküm. Avrupa Birliği'nin sıfırdan bugüne kadar nasıl bir yapı oluşturduğuna bir bakın. Neden biz yapamayalım?"
HEGEMON GELİR:"Bölgesel dayanışmanın yokluğunda her zaman bir 'hegemona' ihtiyacımız olduğunu anladık. Hegemon sorunları çözmeye geldiğinde ve gittiğinde arkalarında bıraktıkları şeyler, ilk geldikleri zamankinden daha kötü olur. Ayrıca bedelini isterler. Onlara ödeme yapmalısın. Bunun örneğini ABD ve bölgedeki diğer hegemonlarla gördük."
SORUN İSRAİL İLE DEĞİL!: "Türkiye olarak Gazze Yürütme Kurulu'ndayız. Talep edilirse, Uluslararası İstikrar Gücü'ne askeri birlikler sağlamaya hazırız. Bizim sorunumuz İsrail ile değil, bölgedeki İsrail politikalarıyla, özellikle Gazze'deki soykırımla."
İNGİLTERE, AB VE TÜRKİYE ASKERİ İTTİFAK KURABİLİR
"Amerika'nın, Avrupa güvenlik mimarisinden olası ayrılması, Avrupalılar için büyük bir endişe. Birleşik Krallık, Türkiye, bazı büyük Avrupa ülkeleri bir araya gelip, Avrupa'nın yeni güvenlik mimarisinin ne olacağını tartışmalıyız. Kendi kararlarını verebilirlerse, Çin veya Rusya'ya sürüklenmemize gerek kalmaz."