Fidan Putin'le görüştü: Dostum Erdoğan ile Astana'da buluşacağım

BRICS Zirvesi'ne katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Putin “Türkiye ile ilişkilerimizin gelişmesini memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya'nın Nijniy Novgorod kentinde 10 ülkeden oluşan BRICS grubu bünyesinde düzenlenen BRICS+ oturumuna katıldı. Bakan Fidan, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmenin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le de bir araya geldi, ikili ilişkiler, uluslararası güvenlik, sürdürülebilir kalkınma ve Gazze'deki son durum ele alındı.

TEMMUZDA ASTANA'DA

Putin yaptığı açıklamada Temmuz ayında Astana'da Başkan Erdoğan ile görüşeceğini belirtti, "Türkiye'nin BRICS'in çalışmalarına yönelik ilgisini memnuniyetle karşılıyoruz. Türkiye'yle ilişkilerin gelişmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Tüm gelişmeler, dostum Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı.

BM REFORMU ŞART

Bakan Fidan, BRICS+ oturumunda katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, küresel ilişkilerde yüksek türbülanslı dönemden geçildiğine işaret etti ve "Kırılganlıklar devam ediyor ve jeopolitik gerilimler tırmanabilir" dedi. Kurallara dayalı uluslararası sistemin yetersizliğine dikkat çeken Fidan, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi ve BM'nin yanı sıra diğer çok taraflı örgütlerde reformlar yapılması için çaba gösterdiğini vurguladı.