AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, anayasal düzeni yıkmaya çalışan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensupları, 15 Temmuz'da başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından amaçlarına ulaşmak için interneti araç olarak kullanıyor.
Bu amaçla çeşitli hesaplardan "hala güçlüyüz" algısını oluşturabilmek için yaptıkları paylaşımlarla halkı korku ve paniğe sevk etmeye çalışan FETÖ mensuplarına "siber polisler" engel oldu.
Kalkışmanın tekrarlanacağı iddialarını gündeme getirmeye çalışan, basit bir asayiş olayını bile çarpıtarak FETÖ lehine kullanmak isteyen şüphelileri takibe alan siber polis, sosyal medya sitelerinin de yardımıyla suçluları adalet önüne çıkarttı.
Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerinin, polisin talebi doğrultusunda şüphelilerin tespiti için anlık bilgi paylaşımında bulundukları öğrenildi. Facebook ve Twitter'ın anlık bilgi paylaşımlarını değerlendiren siber polis, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) üzerinden de kimlik ve adres tespiti yaptı.
15 Temmuz'dan itibaren FETÖ lehine paylaşımlarda bulundukları iddiasıyla düzenlenen operasyonların ardından adliyeye sevk edilen 10 bin 200 şüpheliden bin 213'ü tutuklandı, 818'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Diğer şüpheliler hakkındaki soruşturmaların sürdüğü öğrenildi.