FETÖ'nün sözde abisi hakim Fatih Yiğit gözaltına alındı

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığınca FETÖ/PDY yapılanması içinde bulunan askerlerden sorumlu oldukları belirtilen 144 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılan operasyonda gözaltına alınan önemli isimlerden biri eski Hakim Fatih Yiğit. Yiğit, daha önce HSYK tarafından FETÖ kapsamında önce ihraç edildi. Ardından ihracı kaldırılarak mesleğinden istifa ettirilip avukat olarak devam etmesi sağlandı. Mahrem imamlar dosyasında itirafçı olan Deniz Teğmen C.A.'nın verdiği bilgilerde doğrultusunda örgütte 'abi' konumunda olduğu tespit edilen Yiğit, İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığınca bu sabah gözaltına alındı.

1

HİLAL YILDIRIM / HABER MERKEZİ 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgülü Suçlar Bürosu  tarafından sabah saatlerinde FETÖ/PDY yapılanması içinde bulunan askerlerden sorumlu oldukları belirtilen 144 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıltılan dosyadan detayları belli oldu. İstanbul'daki ’mahrem imam’ yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonlarda İstanbul polisi şimdiye kadar 884 kişiyi gözaltına almıştı. Şüphelilerden itirafçı olanların ifadeleri doğrultusunda da sabah erken saatlerde aralarında öğretmen, savcı, öğretim görevlisi, emniyet mensubu, avukat, asker ve profesörlerinde olduğu 144 kişi hakkında gözaltı kararıyla yeni bir operasyon başlatıldı. 

DENİZ TEĞMEN İSTANBUL'DAKİ MAHREM İMAMLARDA İTİRAFÇI OLDU 

Mahrem imamlar dosyasında itirafçı olan şüphelilerden biri Deniz Teğmen C.A.. 15 temmuz darbe girişiminin ardından gözlatına alınmıştı. Ancak adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. İstabunl'daki mahrem imamlar dosyasından yeniden gözaltına alınan C.A. bu defa etik pişmanlık hükümlerinden faydanlanmak istediğini belirterek itirafçı oldu. Örgüte ilişkin evlerin kiritk isimleri deşifre  eden  C.A.,  eski hakim Fatih Yiğit'in örgüt evlerinin abisi olduğunu anlattı. 

ÖRGÜT ABİSİ HAKİM GÖZALTINDA 

Hakim Fatih yiğit daha önce HSYK tarafından FETÖ incelemeleri nedeniyle önce ihraç edildi. Ardından ihracı kaldırılarak mesleğinden istifa ettirilip avukat olarak görevine devam ettirildi. Örgüt içeresinde 'abi' konumunda olduğu tesipt edilen Yiğit bu sabah İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgülü Suçlar Bürosu'nun başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına  alındı.