FETÖ’nün ‘özel şantaj’ arşivi 

FETÖ’nün TSK’da kendisinden olmayanları sindirmek için kullandığı şantaj arşivi ortaya çıktı. Arşiv, Genelkurmay çatı davasının sanıklarının evlerinde ele geçirildi.

KADINLARIN HEPSİ ÖZEL SEÇİLMİŞ

FETÖ’nün özel görüntülü şantaj arşivi ele geçirildi. TSK’a kendisinden olmayanları sindirmek için kullandığı gizli çekimlerden oluşan şantaj görüntülerinin yer aldığı arşiv, Genelkurmay çatı davasının sanıklarının ev ve iş yerlerinde bulundu. Telefon, bilgisayar, CD ve taşınabilir bellekleri inceleyen adli bilişim uzmanları, soruşturma konusuyla ilgili bilgileri, davanın görüldüğü Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

GÜLEN’İN TALİMATLARI VAR 

Uluslararası adli bilişim standartlarına uygun tekniklerle incelenen materyallerde, FETÖ’ye ait çok sayıda doküman, fişleme belgeleri, darbe girişimine yönelik içerikler ile örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in talimatlarına ulaşıldı. Bunların arasında örgütün, önemli konumdaki general ve subaylara ait olduğu belirlenen gizli çekim yöntemiyle elde ettiği özel görüntü ve ses kayıtları da yer aldı. Bu şekilde komuta kademesine kendi mensuplarını yerleştirmek isteyen FETÖ’nün, bazı TSK mensuplarının yanına kendilerine rakip gördüğü üst düzey isimleri de ekleyerek terfilere yön verdiği belirtildi. 

KORGENERAL İSTİFA ETTİRİLMİŞ 

Örgütün bu yöntemle çok sayıda rütbeliyi saf dışı bıraktığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığında kritik görevde olan Korgeneral N.D’nin bu şekilde istifaya zorlandığı belirtildi. Şantaj yapılan isimlerle görüntülenen kadınların örgüt tarafından seçildiği, bu görüntülerin bir kısmının Genelkurmay Başkanlığı İstihbarata Karşı Koyma Müdürlüğüne bağlı bilgisayarda bulunduğu ifade edildi. 

Casus yarbaydan çıktı 

İzmir “Askeri Casusluk” kumpas davasının sanıklarına ait ses kayıtları ve görüntülerin bir kısmı, Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı Bilgi Güvenlik Şubesinde görevli sanık eski yarbay Hüseyin Yıldırım’dan çıktı. Darbe girişiminden 2 ay önce Genelkurmay Başkanlığı’na atanan bilgi işlem personeli sanık eski yüzbaşı Ali Çakır’da ise FETÖ’nün yurt dışından yayın yapan haber siteleri ile sosyal medya hesaplarından TSK’yı yıpratmak için paylaşılan çok sayıda ses kaydı ve doküman ele geçirildi. Balyoz sanıklarından emekli Tümgeneral A.G’nin çocuklarına ilişkin uygunsuz değerlendirmelerin yapıldığı yazı ve görüntüler ise eski Binbaşı Yusuf Akdemir’de ele geçirildi.