FETÖ’nün ‘nokta’lı sınav taktiği ortaya çıktı

Dışişleri Bakanlığı’nda çalışırken ihraç edilen FETÖ’cü sanık, örgüt üyelerinin devlet kurumlarının sınavlarında kâğıda ‘nokta’ işareti koyduklarını, bu yolla sınavlardan geçirildiklerini söyledi.   

Türkiye genelinde FETÖ’ye yönelik soruşturmalar kapsamında, kamu kurumlarına girişlerde yapılan sınavlara ilişkin hazırlanan test ve yazılı sorularının önceden sızdırıldığının tespit edilmesi üzerine, birçok kişi hakkında dava açıldı. FETÖ’nün, söz konusu kurumlara giriş için düzenlenen yazılı/klasik sınavdaki taktiği ise bir itiraf üzerine ortaya çıktı. 

İTİRAFÇI TEK TEK ANLATTI 

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, FETÖ’nün MİT’in de aralarında bulunduğu devlet kurumlarına eleman sızdırmak için açtığı çalışma evlerine yönelik görülen davada, “örgüt yöneticiliği” suçundan yargılanan sanık H.A. etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı oldu. Duruşmada ifade veren sanık H.A, örgütle üniversite sınavına hazırlanmak için gittiği dershane aracılığıyla tanıştığını belirterek, detaylı olarak sınav öncesini ve sonrasını, örgütte temas kurduğu kişileri ve yaşadıklarını anlattı. 

TALİMATLA DIŞİŞLERİNE 

Örgütün yönlendirmesiyle Dışişleri Bakanlığı’nda çalışmak üzere sınava girdiğini anlatan H.A bu sınavda uygulanan noktalama taktiğini şöyle anlattı: “Ankara’da kaldığım evde bizden sorumlu C.G, Dışişleri Bakanlığı sınavına girmemi istedi. Gerekçe olarak da bu bakanlıkta örgüt mensuplarının sayısının az olduğu söylendi. Bakanlık sınavına hazırlanmaya başladık. Bir seneden fazla ders çalıştık.” 

ÖRGÜT İÇİN İŞARET KONDU

Dışişleri’nde çeşitli konumlarda çalışırken tespit edilerek ihraç edilen H.A ifadesinde şunları söyledi: “Dışişleri Bakanlığı sınavı, test ve yazılı sınavdan oluşuyordu. Sınava 1-2 gün kala, hem test hem de yazılı aşaması soru havuzu geldi. Bu havuzdaki soruların bir kısmı çıkıyordu. Bir kısmı aynı oluyordu, bir kısmı olmuyordu ama konu aynı sadece soruluş tarzı değişiyordu. Bu noktada şunu belirtmek istiyorum. 

Dışişleri Bakanlığı’na giriş için düzenlenecek yazılı sınavdan önce bize ‘Soru kâğıtlarının arkasına nokta ile işaret bırakmanız gerekiyor’ denildi. Nokta ile işaret bıraktığımız zaman sınav kâğıtlarını okuyanlar, bizim bu örgüt ile irtibatlı olduğumuzu bilecek ve daha yüksek not verecekti. Görünecek şekilde bıraktık. Önceden ayarlanmış. Ben sınavı bu şekilde kazandım. Bu şekilde de bakanlıkta örgütle ilişkisi olanların sayısı artıyordu.”