FETÖ'nün mağduriyet algısı çöktü

FETÖ'nün mağduriyet algısı yaptığı hükümlü Ayşe Özdoğan'ın tetkiklerinde nüks veya metastaz bulgusuna rastlanmadığı, tedavisiz bir şekilde düzenli aralıklarla takip edildiği, aktif tedavi almadığı tespit edildi.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 17 Eylül 2021 tarihli basın açıklamasında; Hükümlü Ayşe Özdoğan'ın hastalığı nedeniyle infaz erteleme talebine ilişkin olarak, tedavi ve rapor sürecinin titizlikle devam ettiği, bu konuda 5275 sayılı İnfaz Kanunu'nun 16. maddesi uyarınca Adli Tıp Kurumu'nun kesin raporu doğrultusunda karar verileceği ifade edilmişti.

Süreçte Ayşe Özdoğan'ın Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalının Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı'nın hastalığın ilerlemediği ve patolojik bir bulgu saptanmadığı yönündeki tetkik sonuçları ve diğer raporlar Adli Tıp Kurumu'na iletildi.

1 Ekim 2021 tarihinde Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 3. İhtisas Kurulu'nun oy birliğiyle vardığı mütalaaya göre;

Ayşe Özdoğan'ın tetkiklerinde nüks veya metastaz bulgusuna rastlanmadığı, tedavisiz bir şekilde düzenli aralıklarla takip edildiği, aktif tedavi almadığı tespit edilerek; hayatını cezaevi şartlarında yalnız idame ettirebileceği ve düzenli poliklinik kontrolü sağlanarak cezasının infazına cezaevinde devam edilebileceği sonucuna varıldı.

Bu itibarla, ilgilinin "FETÖ Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçundan kesinleşen cezasının infazı sürecine başlanması yasal bir zorunluluk olup, Adli Tıp raporu doğrultusunda infaz işlemlerinin başlatıldığı öğrenildi.