FETÖ’nün kirli çamaşırları

Fetullah Gülen Terör Örgütü hakkında açılan soruşturmalar tüm hızıyla sürüyor. 15 ilde bin 275 sanık hakkında dava açıldı.

FETÖ/PDY kapsamında yürütülen soruşturmalar sonucunda 15 ilde bin 275 sanık hakkında dava açıldı. Halen devam eden ya da karara çıkan davalar kapsamında 145 tutuklu sanık bulunuyor. Fetullah Gülen, İstanbul, Bursa ve Adana’daki beş ayrı davada sanık olarak yargılanıyor. 

Darbeci matbaanın iddianamesi tamam 

Görülen davalar şu başlıklar altında sıralandı.   

- Telekulak davaları: Aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu gibi isimleri dinlediği belirtilen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) görevlisi 54 kişi hakkında açıldı. 
- Böcek davaları: Başbakanlığı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi konutuyla Keçiören ikametgahındaki çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili 13 sanık hakkında dava açıldı. 
- KPSS’de FETÖ/PDY suçlaması: 10 Temmuz 2010’da yapılan KPSS’deki soruların sızdırılmasına ilişkin evrakta sahtecilik suçundan 230 kişiye dava açıldı.   
- Himmet davası: Himmet adı altında müteahhitlerden para toplayarak, FETÖ’nün okul ve kuruluşlarına aktarmakla suçlanan 5 kişi hakkında dava açıldı.   
- Yargıtaydaki davalar: Paralel Yapı” soruşturmaları kapsamındaki tutuklular hakkında tahliye kararı veren ve meslekten ihraç edilen hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer’in tutuklu yargılandığı dava. 
- Selam Tevhid’e kumpas: FETÖ/PDY’nin “Selam Tevhid” soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasına yönelik dava kapsamında firari sanıklar Fetullah Gülen ve Emre Uslu’nun aralarında bulunduğu 22’si tutuklu 80 sanığın yargılandığı dava.   
Gülen’e müebbet isteniyor 

- 25 Aralık soruşturmasındaki usulsüzlükler: FETÖ’nün 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükle kumpas kurularak darbeye teşebbüt ettiği dava. Mahkeme bu davada Fetullah Gülen’in müebbet hapsini talep etti. 
- Tahşiye grubuna kumpas: FETÖ/PDY’nin, “Tahşiyecilere kumpas kurduğu” iddiasıyla Fetullah Gülen, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 33 sanığın yargılandığı dava. Mahkeme heyeti tarafından Gülen’in cezalandırılması isteniyor. 
- Can Dündar ve Erdem Gül: MİT’e ait TIR’ların durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri sızdıran gazetecilerin FETÖ’ye üye olmakla yargılandıkları dava. 
- 54 hakim ve savcı hakkında iddianame: Aralarında Celal Kara, Zekeriya Öz gibi isimler olan savcı ve hakimlerin yargılandığı dava.