FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün "Alevi imamı" olduğu iddia edilen Nuri Gündoğan'ın geçen günlerde tutuklandığı öğrenildi. FETÖ'nün "Alevi imamı" olduğu iddia edilen Gündoğan'ın, ifadelerinde, "eğitim gören kızının yanına ABD'ye gittiğinde, iki defa Fetullah Gülen ile görüştüğünü" aktardığı öğrenildi. "FETÖ/PDY çatı davası" ile KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin davanın sanığı olan ve "örgütün akademik yapılanmasından sorumlu imam" olduğu belirtilen eski Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ile "FETÖ çatı davası" sanığı olan ve örgütün "Asya imamı" olarak faaliyet yürüttüğü ifade edilen Muammer Türkyılmaz'ı tanıdığını anlatan Gündoğan, "FETÖ/PDY çatı davası" iddianamesinde örgütün "sağlık hizmetlerinden sorumlu imamı" olarak faaliyet yürüttüğü ve Fetullah Gülen'in doktorluğunu yaptığı bildirilen Tuncay Delibaşı'nın ise "aile doktorları" olduğunu söyledi.
Gündoğan'ın, sorgusunda, 17-25 Aralık'tan sonra örgütle irtibatını kopardığını savunduğu kaydedildi.
"FETÖ/PDY çatı davası" iddianamesine, daha önce örgütte yer alan ancak sonra ayrılan Nurettin Veren'in, "Nuri Gündoğan'ın Alevilerle temas kurmak için Tunceli'ye gidip orada kaldığını bildiği" yönündeki beyanı aktarılmıştı.
NURİ GÖNDOĞAN KİMDİR?
Nuri Gündoğan ile ilgli geniş çaplı bir bilgiye sahip olmasak da Ankara’da yargıya taşınan bir olayda adını duymuştuk. Sabah’ın haberinde yer alan olay şöyle gerçekleşmişti:
“Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Daire Başkanlığı görevinde bulunan ve FETÖ'nun Ankara'daki memurları sorumlusu olduğu iddia edilen Nuri Gündoğan'ın istifa dilekçesi EGO yetkilileri tarafından işleme konuldu.
Daire Başkanlığı görevinden alınarak Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Şube Müdürlüğü'ne uzman olarak atandı. İstifa ettiği göreve geri dönmek isteyen ve iradesi dışında böyle bir karar alındığını belirten Gündoğan, Büyükşehir Belediyesi'ne dava açtı. Davayı inceleyen Ankara 6. İdaresi Mahkemesi, " Davacının yaptığı görevin niteliği ve önemi dikkate alındığında, bu tür bir irade beyanının sonuçlarını bilerek ve isteyerek kabul ettiği ortadadır" diyerek Nuri Gündoğan'ın talebini reddetti.
İdare Mahkemesi'nin kararının ardından soluğu Danıştay'da alan Nuri Gündoğan, yürütmenin durdurulması talebinde bulundu. Eylül 2015 tarihinde davayı inceleyen Danıştay 5. Dairesi, oyçokluğu ile yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdi. Aradan geçen ay sonra yani Aralık 2015'te yeniden toplanan Danıştay 5. Dairesi Başkanlığı, Ankara 6. İdare Mahkemesi'nin aldığı kararı iptal ederek oyçokluğu ile yürütmeyi durdurma kararı aldı.