FETÖ'cüye kaçış yok

FETÖ ihanet şebekesine yönelik operasyonlar hız kesmiyor. Kimi gizlendiği ininde, kimi kaçarken sınırda kimi de ihanet edip sığındığı ülkede yakalanıp, adalete teslim ediliyor.

Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ) mücadele yeni yılda da hız kesmeden devam ediyor. Yurt içindeki operasyonlarda saklanan FETÖ’cüler birer birer yakalanırken yurt dışına kaçanlar da Türkiye’ye getiriliyor. FETÖ’cüler sınır kapılarında da güvenlik güçleri tarafından yakalanıyor.

UKRAYNA’DAN GETİRİLDİLER

İçişleri Bakanlığı, FETÖ’nün sözde Bağdat sorumlusu Salih Fidan ile sözde Erbil sorumlusu Samet Güre’nin Ukrayna’dan Türkiye’ye getirildiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Salih Fidan ve Samet Güre, Ukrayna-Polonya sınırında illegal yollarla kaçarken yakalandı. Ukrayna makamları ile temasın ardından teslim alınan Fidan ile Güre, Türkiye’ye getirildi. 

4.5 YILDA 1708 KİŞİ SINIRDA YAKALANDI

Sınır hattında görev yapan 54. Mekanize Piyade Tugayı, 4. Mekanize Piyade Tugayı, Edirne Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı tarafından, son 4.5 yılda sınırda yakalanan FETÖ şüphelisi sayısının 1708 olduğu öğrenildi. Yakalananlar arasında darbe girişimi gecesi Ankara Gazi Orduevi’nde bir düğüne katılan dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Galip Mendi’yi alıkoyarak Akıncı Üssü’ne götürenler arasında yer alan Halil Kumcu, Nokta dergisinin yöneticisi Murat Çapan, örgütün Kolombiya sorumlusu Yunus Y, Deniz Kuvvetleri sorumlusu gibi önemli isimler var. 

25 BİN 655 KİŞİ HESAP VERİYOR

2020’nin terörle mücadele bilançosunu açıklayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ”20 bin 833 kişinin TSK ile ilişiği kesildi” dedi. Bütçe görüşmeleri sırasında bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, “Bugüne kadar bakanlığımızdan 42 bin kişi ihraç edildi. Tüm Türkiye’deki FETÖ operasyonlarında 292 bin kişi gözaltına alındı, 96 bin kişi de tutuklandı. Halen cezaevlerindeki toplam hükümlü ve tutuklu sayısı 25 bin 655” açıklamasında bulundu.

FİRARİ POLİSLER HÜCRE EVİNDE PAKETLENDİ

FETÖ üyeliği suçundan aranan firari eski emniyet müdürleri Ali Dikici ve İbrahim Erbaba, Ankara’nın Sincan İlçesi’nde örgütün hücre evinde yakalandı.

Emniyet güçlerinin geldiğini fark ederek 4. kattaki evin balkonundan asma ağacına tutunarak aşağı atlayıp kaçmaya çalışan Erbaba, yaşanan kovalamaca sonucu gözaltına alındı. Zanlıların yakalandıkları hücre evinin, FETÖ’den tutuklu bulunan eski bir albaya ait olduğu tespit edildi.

ASMA BUDARKEN DÜŞTÜM

Erbaba’nın hücre evinden kaçmaya çalışırken balkondan atladığı sırada düştüğü alt kat dairenin sakinlerinden Yahya Erim, yaşananları anlattı. Operasyondan habersiz, sabah saatlerinde eşinin balkondan birisinin çıktığını görerek bağırması üzerine kaçan kişiyi mutfakta yakaladığını söyleyen Erim, şunları kaydetti: “İri yarı bir kişiydi. ‘Ben üst komşunuzum, asma budarken düştüm’ dedi. Asma budama zamanı olmadığını söyledim ama zor nefes alıyordu, ayağında ayakkabı yoktu.” 

BALKONDAN ATLADI AMA KAÇAMADI

KASET KUMPASLARINDA FETÖ ZİNCİRİ MÜTAALADA

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile bazı eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin olduğu belirtilen görüntülerin internette yayımlanmasıyla ilgili FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 170 sanıklı davada, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını dosyaya sundu. Mütaalada Baykal’a kaset kumpası kuran FETÖ’cü polislerle ilgili delillere yer verilirken firari FETÖ’cü gazeteci Cevheri Güven tarafından yayınlatıldığı belirtildi.

VANTİLATÖRE CİHAZ

MHP’lilere kaset kumpasında yer alan polislerle ilgili deliller sıralandı. O dönemde MHP Ankara Milletvekili olan Bekir Aksoy’un evinin lambalarına cihaz yerleştirildiği, evindeki vantilatörün fotoğraflanarak aynısının satın alındığı içine cihaz yerleştirilip değiştirildiği belirlendi. 

DİNK DAVASINDA İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu, 13’ü firari 76 sanığın yargılandığı davada, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalar alındı. Mahkeme heyeti, eski Trabzon jandarma istihbarat görevlileri Veysal Şahin ile Volkan Şahin’in, cinayeti daha önceden bildiklerine dair dosya kapsamında delillerin bulunması ve tutuklulukta geçen sürelerinin azlığı dolayısıyla tutuklanmalarına hükmetti.

GPS HIRSIZLIĞI FETÖ DAVASINA EKLENDİ

BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği 25 Mart 2009’da düşen helikopterden GPS cihazlarının sökülmesiyle ilgili 10 sanığın yargılandığı dava, yaklaşık iki hafta önce iddianamesi kabul edilerek Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan “Soruşturmaya FETÖ müdahalesi” içerikli davayla birleştirildi.

FİİLİ İRTİBAT VAR

Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz “Biz 12 yıldır tüm millete, ‘Bu örgütlü bir yapı tarafından gerçekleştirilen bir cinayettir. Bu cinayetin gizlenmesi için suç delilleri karartılmıştır. GPS cihazları bunun için sökülmüştür’ diye haykırıyorduk. Nihayet sesimiz kısmen yankı buldu” dedi.