FETÖ’cülerin Bylock ile mesajlaştı

OHAL kapsamında FETÖ’cülere karşı yapılan etkin mücadelede dikkat çekici ayrıntılar bulundu. Muş’ta FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan polislerin akıllı telefonlarında kripto özelliği sağlayan Bylock uygulaması çıktı.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, FETÖ ile bağı tespit edilmiş oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan aralarında 3’üncü ve 4’üncü sınıf emniyet müdürleri, emniyet amirleri, başkomiser, komiser ile polis memurlarının da bulunduğu toplamda 33 kişiden 25’i, emniyetteki işlemlerinin ardından önceki gün savcı ve hakim karşısına çıkması için adliyeye sevk edildi. Uzun süre devam eden savcılık sorgusunun ardından hakim karşısına çıkarılan 25 şüpheliden 7’si, “FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanırken, 18 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan polislerin, FETÖ üyeleriyle kriptolu mesajlaşma sistemi olan “Bylock” yazılımı üzerinden irtibat kurduğu da belirlendi.

FETÖ’cülerin kullandığı Bylock nedir?

Telefon uygulaması Bylcok, arkadaşlarınızla kriptografik güvenli bir şekilde iletişim kurmanızı sağlar. Uygulama güvenliği sağlanması için askeri seviyede şifreleme kullanılır. Arkadaşlarınızla iletişim kurarken uygulama güvenliğini sağlamak için askeri seviyede şifreleme kullanır.